Lunch på WaynesGodnatt hälsar en trött mami.

Här ser ni en bild från dagens lunch som spenderades på Waynes med mina tjejer och Sam. Åt en kyckling och mozzarella-toast som var helt ljuvlig. Mmmm. Blir mest troligt ett besök på Waynes snart igen! Är nog det mest barnvänliga fiket i den här stan. Mycket plats för barnvagnar runt borden, de har många barnstolar till låns och en plats med micro för att värma barnmat osv. 

Det var också så trevligt att få umgås med tjejerna en stund mitt i veckan. Även om det blev mycket fokus för mig att mata Juni och hålla henne sysselsatt så är det ändå roligt att få se andra vuxna människor på dagarna. Det blir lätt enformigt och ensamt annars även om det (oftast) är världens mysigaste att få rå om en liten människa på dagarna. Senaste tiden har Juni dock varit ganska krävande och jag tror det är en ny utvecklingsfas hon är inne i. Det sliter ganska mycket på mig att vara den som har ansvaret att vara hemma med henne, så därför var dagens lunch ett välkommet avbrott i vardagen hemma med bebis. 


Annat som hänt idag är att min sambo klippt sig i en snygg frisyr som han passade riktigt bra i. Rakat/väldigt kort på sidorna och längre mitt på huvudet. Han blev sååå hunkig 😍. Ska försöka ta en bild på det och visa på bloggen, men han är inte den enklaste att fånga på bild. Man hade kanske kunnat tro att det är vår busiga 11-månaders bebis som skulle vara svårast att ta kort på, men så är inte fallet ;) haha. 


adidas

 
Godmorgon sötisar!
 
Idag hoppas jag på en morgon där allting klaffar. Det innebär att jag hoppas på att lillan somnar om i en bra tid så att jag hinner ut med hundarna, dra på mig lite smink och att hon sedan vaknar när jag är klar, äter mellis och att vi sedan kan lämna huset utan krångel vid blöjbyte och påklädning av ytterkläder. 
 
Vi ska nämligen luncha med tjejerna på stan och jag orkar inte vara sen och stressa och måsta åka med en tröja som lillan smetat snor på eller att jag tvingas åka osminkad. Ser iallafall mycket fram emot våran lunch och få prata lite skit. Vi valde Waynes som lunchställe eftersom det kändes mest barnvänligt med tanke på de två barnen och de där barnvagnarna som tar upp rätt mycket plats :) 
 
Nu måste jag se till att sysselsätta gumman en stund så att jag får äta lite frukost. Kram, kram ♥

Min amningsberättelse

Bilder från min förra telefon, därav dålig kvalité, men likväl fyllda av kärlek ♥ :)
 
 
Förlossningsberättelser läser man ju hela tiden, men amningsberättelser är det mer brist på tycker jag. Jag är en av dem som blev förvånad över att det faktiskt inte var så där lätt att amma, och vet att det finns många fler med mig som tycker likadant. Tänkte därför att jag skulle skriva ihop min egen historia om min amningserfarenhet:
 
 
Vår dotter Juni föddes tidigt på en fredagsmorgon i slutet av april. I förlossningssalen fick jag henne på mitt bröst och eftersom jag var ny på allt som hade med amning att göra så fick jag hjälp med att få henne att greppa höger bröst. Hon åt med ett bra grepp och efter en stund sade barnmorskan åt mig att byta till vänster bröst men då verkade lillan redan nöjd och mätt. I min förlossningsjournal står det inskrivet att lillan äter bäst från höger sida, men vid jag var ju ny med allt vad amning innebar och reflekterade då inte över huruvida hon åt från både brösten just vid det tillfället eller inte. 
 
Eftersom det var tidigt på morgonen efter förlossningen och vi varit vakna hela natten fick vi sedan komma in till vårt BB-rum för att sova. Vi var mycket trötta och sov till fram på eftermiddagen. Bebisar äter oftast inte så mycket första dygnet efter förlossningen eftersom de brukar vara mycket trötta så jag kommer inte ihåg exakt när jag testade amma henne själv, men jag skulle tro att det var först någon gång på sen eftermiddag/kväll. Även då ammade jag från höger bröst eftersom jag är högerhänt och den sidan kändes mest naturlig. Försökte även från vänster sida men det var alltid samma sak att lillan bara pickade med huvudet och munnen mot bröstet och liksom aldrig tog tag i det ordentligt.
 
På morgonen ett dygn efteråt kom personalen in just precis när jag satt och ammade. De frågade hur det hade gått och om jag ammat från båda sidorna och jag sa att jag bara hade ammat från höger sida. 'Då ammar du vid nästa tillfälle från vänster' förmanade de mig. Vid nästa matningstillfälle försökte jag få henne att greppa vänster sida, men det var nu fortfarande samma sak. Bara ett evigt pickande med huvudet och aldrig tog hon ett ordentligt tag om vårtan förrän hon hade hunnit bli irriterad och lite skrikig. Som den nybörjaren till mamma som jag då var så var det sista jag ville att hon skulle börja skrika och att alla på BB-avdelningen skulle tro att jag var en dålig mamma (töntigt att tänka så, det vet jag nu) så gav jag tillslut efter och lät henne amma från höger sida på nytt. Vi får koll på amningen från vänster bröst när vi är hemma i lugn och ro, tänkte jag. 
 
 
 
Väl hemma var amningen ett rätt krångligt moment. Första tiden kändes det som att jag behövde hjälp av sambon för att lyckas. Hon var ju så liten och ömtålig och hade armar i vägen som jag behövde hjälp att hålla undan samtidigt som jag behövde både mina armar för att hålla upp lillan till bröstet och var tvungen att ha en hand som stöd för lillans huvud. Vänster bröst fungerade fortfarande inte och jag fick sämre och sämre självförtroende med amning eftersom det allt som oftast slutade med en missnöjd bebis innan hon fått bra grepp på bröstet. Vi var ju, både bebis och mamma, nya på det här med amning och var tvugna att lära oss hur vi skulle göra, men jag måste erkänna att jag blev nog rätt överraskad över att amningen kändes så svår som den gjorde i början.
 
Jag vet inte hur många gånger jag lästa boken, eller häftet kanske man ska kalla det, som man fick hem från mödravårdscentralen som handlade om amning. Det blev min lilla bibel under den här första amningstiden då det kändes så svårt att få grepp på amningen. Google gick också varm under den här tiden kan jag lova, men det gör det nog för alla förstagångsföräldrar oavsett om man har problem med amningen eller inte ;)
 
Häftet om amning som jag läste om och om igen under de svåra stunderna.
 
 
På återbesöket på sjukhuset, dagen efter vi kommit hem, berättade jag för barnmorskan om mina problem med att lillan inte ville greppa vänster sida. Hon ville då att jag skulle amma där så hon fick se och hjälpa mig att hitta rätt teknik. Självklart var det inga problem för lillan att greppa vänster sida när vi var där och jag kände mig lite dum, men samtidigt lättad och övertygad om att jag skulle få in tekniken hemma. 
 
Väl hemma så började problemen på nytt. Jag kunde inte få henne att greppa den sidan vilka knep jag än försökte med. Jag försökte ha henne liggandes på samma sida som när hon ammade från höger, men det fungerade inte så tillslut började jag bara amma från höger sida och istället pumpa ur mjölk från vänster bröst. Då och då fortsatte jag försöka få henne att ta vänster sida men utan resultat.
 
När vi varit hemma från BB ett par dagar så rann mjölken verkligen till på allvar. Brösten blev som stora MELONER (inget skämt) och var sjukt spända. Det kändes som att det forsade mjölk och jag kände mig varm och svettig hela tiden. Amningsinläggen var ständigt genomblöta och jag tyckte jag gick runt och luktade sur mjölk hela tiden. Haha, jag fick panik och trodde att det skulle fortsätta vara så hela amningstiden men som tur var så ordande det till sig när mjölkproduktionen anpassades efter Junis behov, vilket jag tror tog ungefär en-två veckor.
 
När lillan var en vecka och jag fortfarande fått pumpa ur mjölk från vänster sida så fick jag tipset från min svägerska att testa använda amningsnapp på vänster sida. Jag testade det och HALLELUJAH! Nu kunde jag äntligen amma från båda sidorna. Gumman hade helt enkelt svårt att greppa vänster bröst av någon anledning som jag fortfarande inte vet. Amningsnappen, vilken bra uppfinning och jag är fortfarade så tacksam för tipset att använda den. Efter det fungerade amningen super. Enda nackdelen var att vara tvungen att alltid komma ihåg att ta med mig amningsnapparna om jag åkte iväg från hemmet och att det var lite bökigt och man kände sig lite blottad när jag skulle få amningsnappen på plats på bröstet.
 
Efter det dröjde det ungefär två månader tills vi kom på nya knep att få lillan att greppa vänster sida utan amningsnappen. Detta genom att amma henne när hon satt upprätt i mitt knä istället för liggande. Detta började fungera riktigt bra när hon var mer stabil och kunde hålla huvudet själv. När hon fick full kontroll på huvudet så slutade problemet helt och hon kunde numera ligga ner och greppa bröstet ändå och jag kunde numera också amma gumman genom att ligga i sängen, vilket även underlättade amningen på nätterna då jag i princip kunde amma henne och sova samtidigt.
 
Praktiskt att amma i sängen på morgonen när man är för trött för att stiga upp direkt ♥
 
 
Någon vecka innan lillan blev 6 månader hade vi helt bytt ut lunchamningen mot att ge henne gröt istället. Gröt var den första maten hon började tycka om, och med den och när hon var 6½ månad började vi ge henne mjölkersättning som sista kvällsmålet innan hon skulle sova för natten. Gröt, mjölkersättning och fruktpuréer var det som gjorde att vi kunde trappa ner på amningen. Ni som följt oss länge vet att vi hade det trixigt länge med lillans matning eftersom hon varit så kräsen.
 
Vid 6 och en halv-månader började vi ge mjölkersättning på kvällen som sista målet eftersom att jag kände att jag inte hade tillräckligt med mjölk då för att hon skulle hålla sig mätt över natten. Till en början var jag nervös för att ge ersättning men det har aldrig varit några problem för oss. Inte att ta flaskan, ingen förstoppning, ont i magen eller något sådant. Faktiskt bara en nöjd bebis som mest troligt blev mättare på ersättningen än bröstmjölken. 
 
I samband med att vi även började ge mjölkersättning så blev det enklare att trappa ner på amningen ännu mer, men jag fortsatte ändå amma det första jag gjorde när lillan vaknade på morgonen bara för att ge mig själv lite mer tid att få ligga kvar i sängen då hon vaknade så himla tidigt. Sedan ammade vi en gång på eftermiddagen som ett mellanmål. Men jag kände nu att mjölken jag hade verkligen inte räckte för att hon skulle bli det minsta mätt.
 
Tillslut blev det helt naturligt att sluta. Juni började sova bätte på nätterna och jag behövde inte längre amma på morgonen för att ge mig mer tid att fortsätta ligga kvar i sängen. Och tillslut insåg jag att det inte gav något att fortsätta amma på eftermiddagen eftersom det inte räckte till som mellanmål och hon verkade inte intresserad längre utan släppte taget och ville mest titta på allt annat än att ligga och snutta. Så jag slutade.
Som sagt kändes det helt naturligt, från att bara några månader innan känna att 'Hur ska det någonsin gå att sluta amma?'. Det kändes heller inte vemodigt som jag hade trott, utan det kändes faktiskt rätt skönt att få tillbaka min kropp och slippa fundera på hur amningsvänliga kläderna jag hade på mig var. Lillan åt mer och mer vanlig mat och tillslut kunde vi även byta ut mjölkersättningen, som vi gett som sista kvällsmål, till välling istället. 
 
Jag slutade alltså amma ungefär en vecka innan Juni skulle fylla 9 månader. Trots allt krångel i början känner jag mig nöjd med amningstiden. Det är verkligen en mysig tid att se tillbaka på.
 
Mitt älskade lilla hjärta som gärnade somnade vid bröstet.

48 veckor - Baby's first easter

 
Hej på er! Ja, jag vet att påsken är över men jag måste ändå visa dessa bilder från i torsdags när vi klätt ut lillan till en liten påskkärring. Det här var hennes första påsk på utsidan av magen. Förra året låg hon nämligen där inne och jäste tillsammans med allt påskgodis, hihi. 
 
I fredags fyllde hon 48 veckor och hon är allt en liten busig tjej. Eftersom vi fortfarande inte är klara med trapp-måleriet så har vi inte satt dit någon barngrind än, men det är verkligen prio att göra det nu. Denna mamma är less på att jaga efter sin lilla dotter i trappen. För nu tar hon sig verkligen upp! Självklart låter jag henne aldrig klättra i trappen själv, men som ett experiment lät jag henne klättra hela vägen upp medans jag gick bakom och passade. Snabbt går det, och det är så roligt att klättra tycker hon. Det tycker inte jag. Hon vill till trappen hela tiden och hur mycket jag än försöker blockera med stolar och annat så tar hon sig ändå förbi. Så just nu får jag inte göra annat än att lyfta henne därifrån.
 
Annat som hänt under lillans 47:e vecka är att den fjärde tanden är på väg och det är lillans andra framtand, den på höger sida, som syns genom tandköttet. Det verkar faktiskt inte bli lika besvärligt med denna tand, och hon har sovit hela nätterna som vanligt. 
 
Något nytt hon lärt sig är att skaka på huvudet. Fast hon vet inte riktigt vad det betyder än, utan gör det bara för att härma oss. Nu försöker vi lära henne att nicka också, men det är klart att hon lärde sig att skaka på huvudet först eftersom att den rörelsen följt av ett 'Nej Juni' är det hon ser oss göra och säga allra mest just nu, haha :)

Påskris

 
Hej och ett något försenat 'Glad påsk' till er. Här ser ni några bilder på mitt fina påskris där videkissarna och några blad börjat spricka fram. Köpte påskäggen som hänger i riset redan förra året från Ellos, men det blev aldrig av att jag pyntade då. Tog en liten bloggpaus över helgen och har istället spenderat dagarna med att umgås med sambons familj i stugan, festat med mina tjejer, myst med min lilla gumma och såklart ätit en massa godis och god mat. Det har varit en väldigt bra helg :)..
 
..Men efter alla helger kommer även en vardag, och trots att det är röd dag idag så känns det som vilken måndag som helst. Sambon har börjat jobba idag och jag och lillan får klara oss mestadels själva resten av veckan. Jag ska försöka jobba lite mer på hennes fotoalbum från dopet, börja beställa saker till lillans ettårskalas, träffa vänner, gå långa barnvagnspromenader och sen till helgen ska vi för första gången ha barnvakt över natten då Juni ska sova över hos sin farmor och farfar. Spännande. 
 
Önskar er en trevlig fortsättning på påsken och en fin vecka! ♥

Hipp, hipp, HURRA - 11 månader idag

 
HURRA! Juni blir 11 månader precis just idag! Min lilla älskling som börjar vara så stor. Bara en månad kvar och sen är hon ett år :).. herregud! <3
 
Ska skriva en sammanfattning om vad som hänt senaste månaden någon dag, men först måste jag såklart skriva en kort, liten veckouppdatering eftersom jag glömt bort att göra det. Hon blev ju faktiskt 47 veckor för snart en vecka sedan. 
 
Humöret är lite upp och ner, vissa dagar är hon jätteklängig och blir superledsen om jag sätter ner henne på golvet. Hon vill då allra helst bli buren på och ni kan ju tänka er att det är rätt tungt att gå runt med en 11-månaders bebis i famnen. Vissa dagar är hon jätteglad och sysselsätter sig själv hur bra som helst på golvet. De dagarna hon är gnällig och klängig brukar jag gå och ta en dusch tillsammans med henne. Hon ääääälskar vatten och älskar att duscha och bada, så hon går från en gnällig bebis till en glad bebis så fort vattnet slås på. 
 
Jag vet inte om jag berättat det tidigare, men Juni har börjat vinka jättemycket. Det är så roligt att se att hon vet vad ordet "vinka" betyder. Säger vi 'Vinka' till henne så vinkar hon. Hon vinkar mot allt och alla, jämt och ständigt. När jag var i matbutiken senast satt hon i kundvagnen och vikade till de andra kunderna, som glatt vinkade tillbaka. Haha, så sött. 
 
I övrigt har det inte hänt så mycket mer.. Hon lärde sig inte gå innan 11-månaders ålder iallafall, även om hon börjar bli ganska duktig på att gå längs med möbler. Vi får se om hon hinner gå innan ett år, men ska jag vara ärlig så känns det som att det ligger lite längre fram i tiden :)

Så kom det där brevet..

 
.. Junis BVC-kallelse för ettårskontrollen. Känns så konstigt att hon blir ett år snart, men jag försöker att inte ha ångest över det. Livet kommer ju inte bli sämre eller mindre mysigt bara för att hon blir ett år. Snarare kommer det bli roligt att hon snart kommer kunna gå, förstå mer och såsmåningom börja prata mer :) Har nog mer bara ångest över att året gått så snabbt, och att det inte lär gå långsammare ju äldre hon blir. 
 

 
Som jag berättat tidigare så fick jag sovmorgon i morse eftersom vi bestämt att sambon skulle ta lillan idag. Därför slog jag på stort och sov ända fram till kl. 7 ;P Vilken sovmorgon va??!! Försökte sova längre men min kropp vägrade sova mer. Nåja, bättre än inget. Hade det varit jag som gått upp med henne i morse hade jag fått stiga upp redan 05.20, så då låter väl 7 ganska mycket bättre? :)
Har sedan dess suttit och kollat Nyheterna hela morgonen och dagen. Hemskt det som hänt i Bryssel i morse. Andra terroristattentatet i Europa sedan Juni föddes. Jag blir ledsen och förskräckt. Det går verkligen inte att förstå varför det ska behöva hända, och hur det kan finnas människor som vill begå sådana fruktansvärda gärningar :(

Veckans planer

 
Är lite trött idag. Lillan var trött igår och somnade vid 19, så det innebar en tidig morgon och uppstigning redan vid 5. Det är fööör tidigt, men imorgon bitti har iallafall sambon lovat ta Juni och ge mig sovmorgon för en gångs skull :) Skulle tippa på att jag stiger upp med henne 99 gånger av 100. Har nog blivit så för att jag är mer morgonmänniska än vad han är. Men nu måste vi börja dela på det ansvaret mer, speciellt med tanke på att jag snart kommer börja jobba och då måste han gå upp med henne.
 
Planerna för denna vecka: Idag ska jag och fixa fransarna igen. Var egentligen tänkt att det skulle bli en påfyllning men jag har tappat alla fransar förutom kanske tre små stackare som sitter kvar, och därför blir jag tvungen att göra ett helt nytt set. Senare i veckan ska jag umgås med Malin, Sam och Freddan. Någon dag på påsken ska jag, sambon och Juni åka ut till stugan och sova där en natt. Vi har aldrig sovit över där med Juni tidigare så det ska bli roligt. Jag har sagt det förut men jag älskar verkligen att vara i stugan. Jag blir helt lugn i hela själen. Ingen stress. Ser fram emot det så mycket. Sen ska jag festa en kväll eftersom Hanna och Malin fyllt år. Och det verkar som att vi ska ut på krogen också. OMG. Har inte varit det sedan... ja, sedan när? Jag vet inte ens. Var det kanske min 25-års dag senast? Blir spännande att se hur malplacerad jag kommer känna mig, haha. 
 
Det är riktigt fint vårväder idag så jag ser fram emot att gå ut i solen med solbrillorna på, och jag känner på mig att det blir en riktig toppenvecka! :) Hoppas det blir det för er också!
 

Dagens mammaliv

 
Hello fredag. Vad gör ni idag? Sitter ni på jobbet och längtar hem till fredagsmyset? Idag är faktiskt en sån dag där jag sååå gärna hade varit på jobbet istället för hemma med en rätt så grinig bebis. Känns som att ingenting duger för lilla damen och det är så svårt att roa henne eller få henne att sysselsätta sig själv med någon leksak. Sedan är ju hennes egna leksaker inte roliga utan allt som inte är barnvänligt vill hon ju hellst av allt pillra på. 
 
Därför tänkte jag nu att vi ska gå och duscha. Jag behöver en, och vatten tycker hon ju åtminstone är kul, så då kan hon ju få sysselsätta sig där en stund. Sen är planen att vi ska åka och handla inför helgen. Min vän Angelica och hennes kille är hemma över helgen (de bor i Stockholm) och imorgon ska vi ha middag hemma hos oss. Skulle behöva städa en hel del också, men ja, vi får ju se hur mycket som blir gjort med Juni hängandes (och gråtandes) i hasorna ;) Mammalivet just nu alltså...
 
Ha en fin fredag! ♥

46 veckor - Little thing

Baby Outfit / Tröja - La Redoute här / Byxor - Ica Maxi / Sockar - Kappahl /
 
På dagen när lillan blev 46 veckor blev hon så himla grinig igen från att ha varit en så glad bebis hela veckan. Tänderna ställer verkligen till det för henne, men den här gången blev resultatet att tanden i överkäken iallafall kommit spruckit fram helt och hållet nu. Puh, hoppas det inte blir lika illa med resterande 17 mjölktänder som ska komma fram.
 
Sedan förra uppdateringen har Juni prövat på att ramla ner från våran säng för första gången. Aj, aj, aj. Som tur var gick det bra och hon skrek direkt, så ingen hjärnskakning eller något sådant hemskt. Fick bara ett litet, litet blåmärke i pannan som syntes några dagar. 
 
Hon håller fortfarande på att träna som en galning på att stå utan stöd, och enligt hennes pappa så ska han ha sett henne ställa sig upp helt själv på golvet utan att ta hjälp av något stöd. Jag har dock inte sett det än, så har jag inte sett det med egna ögon så har det inte hänt än, hehehehe ;) Däremot har jag sett att hon tar mindre, och mindre stöd av saker när hon stället sig upp så det är väldigt nära att hon kan ställa sig utan hjälp. 
 
På senaste tiden har hon gått från att säga mamma-ma-ma-mama till att säga pappa-papa-pa-pa istället, vilket självklart gör pappan i huset stolt som en tupp. Men, hon sa ju trots allt 'mamma' först såatteeeeh (alla vet ju att mamma trots allt är bäst) ;)
 

Jordgubbar till frukost

 
Hej och god morgon! Har ätit en god frukost (jordgubbar till frulle..HUR GOTT?!) och sövt om lillan, så nu när hon sover en stund ska jag passa på att sitta vid datorn en stund. Känner mig energifylld idag och jag tror det beror på att jag kunde tanka så mycket positiv energi från gårdagen som var min bästa dag på länge. Senaste tiden har jag inte alls varit speciellt glad, och jag tror egentligen att det beror på att jag sover alldeles för lite, och har gjort det under alldeles för lång tid. Det dumma är att det inte beror så mycket på lillan, eftersom hon sover hela nätterna, utan det beror helt enkelt på att jag inte kan gå och lägga mig i tid på kvällarna. 
 
Ikväll har jag därför bestämt mig. Det är dags att börja sova bättre och kunna bli en gladare människa igen, och kanske sluta se ut som sju svåra år hela tiden. Klockan 21.00 (okej då.. senast 21.30) ska jag därför ligga i sängen redo att sova :)

En väldigt bra dag


Sååå mycket mat.

Har haft en så bra och mysig dag. Den började med att Malin och Pernilla kom och hälsade på med sina små pojk-bebisar som är så söta att jag nästan vill skaffa en till på direkten ;) Jag bjöd på brunch och vi pratade och bebismyste. De är sådana här dagar med sådana här aktiviteter som föräldraledigheten är som allra bäst! Tack tjejer för en supertrevlig dag! ❤️

Vid halv fem åkte jag och lämnade av lillan hos sin farmor och sen åkte jag och min stora älskling på dejt. Först åt vi mat (som ni ser på bilden) på Bishop och sen gick vi på hockey och såg när Skellefteå vann sin första slutspelsmatch med hela 6-1! Inte illa. 

När matchen var klar åkte vi och hämtade lillan och lyckades tråckla på henne overallen, sätta ner henne i bilbarnstolen, åka hem, lyfta upp, lägga ner i spjälsängen OCH ta av overallen utan att väcka henne. Score! Nu ska jag äntligen själv sova, och vem vet, med flytet jag har nu kanske jag tillochmed får sovmorgon ;).. Faaast jag ska nog inte hoppas för mycket på det, hehe.

God natt och sov så gott! 

Spring garden - vår i huset

 
I helgen var mamma på besök och hade med sig denna present till mig. Doftpinnar från Rituals. De står nu i vårt kök och sprider en god doft i hela huset. Fin liten inredningsdetalj nu på våren. Passande namn har denna dessutom. Spring garden. 
 
På tal om vår, ser ni min lilla påsklilja i bakgrunden? Köpte två stycken på Ica i förrgår, och redan igår hade dom hunnit börja blomma. Hoppas bara de inte hinner bli fula innan påsken varit. Förra året hade jag inga påskblommor eller påskpynt överhuvudtaget. Jag var bara tjock och gravid och åt godis i soffan hela dagarna och orkade knappt röra mig. Haha. Så i år ska jag banne mig skaffa ett påskris. Tror inte jag måste gå många meter från vårt hus för att få tag i ett :)

Kaosbilder och träff på öppna föris

 
Tänkte dela med mig av hur de allra flesta bilderna jag försöker ta på mig tillsammans med gumman ser ut... KAOS. Haha :) Det gååååår typ inte att ta bilder med henne längre. Hon kan inte vara stilla en endaste sekund, vår lilla mask.
 

 
Idag har vi varit på öppna förskolan på träff med föräldragruppen igen. Efter den här gången är det bara en endaste träff kvar i början av april och sen kommer alla bebisar i gruppen att fylla ett som på löpande band. Herre jissus! Vad hände med tiden egentligen??!!
Idag var det träff med tandhygienisten som gick igenom vad man ska tänka på gällande matvanor och borsta tänder på småttingar osv.. Det svåraste momentet vi pratade om var att försöka att inte ge barnen så mycket socker. Det är ju verkligen socker i nästan allt. Vi har iallafall en plan för Juni att försöka introducera henne för godis och fikabröd så sent som möjligt, men vi får väl se hur många månader vi lyckas hålla henne ifrån sådant. Förhoppningsvis har hon iallafall ärvt sin pappas tandkvalitet och inte min, för jag har hål i tänderna nästan jämt.
 

Dagen på älven

 
Idag tog vi Buggsan i barnvagnen och begav oss ner på Skellefteåälven för pimpelfiske. Till en början lyste solen men sedan mulnade det på och började blåsa, så det blev ingen jättelång fisketur. Några väldigt, väldigt små fiskar fick sambon men de fick åka tillbaka ner i vattnet lika snabbt som de kommit upp. Som ni ser har vi fortfarande mycket snö och is kvar i norr, och jag kan ibland bli lite avundsjuk på bilderna jag ser på bloggar och instagram från södra Sverige där det är bar backe och folk kan gå runt i sina tunnare vårjackor..
Men det får vi här uppe snart också hoppas jag! :) 
 

Ångest och jobbiga tankar

Tänk att få vara en glad bebis utan ångest :)
 
 
Jag har nog alltid varit en person med rätt mycket ångestfyllda katastrof- och tvångstankar, men sedan jag blev mamma har detta säkert minst fördubblats ;) Speciellt tankarna om att det ska hända lillan eller sambon någonting. Jag misstänker att jag är långt ifrån ensam, så därför vill jag dela med mig av tre av mina mest förekommande ångesttankar.
 
 
- Jag får ibland en stark känsla att jag måste gå upp och titta till lillan när hon sover så att hon fortfarande andas. Jag har blivit betydligt lugnare på den här punkten än vad jag var tidigare, men ibland kan jag fortfarande känna att jag bara måste titta till henne. I början när hon var nyfödd var det dock rätt extremt. Min sambo lärde sig att se när jag tänkte det, så ibland utan att jag hade sagt något så sa han helt lugnt till mig: Ja, hon andas fortfarande. Ångesten att hon ska sätta något i halsen ska vi inte ens tala om...
 
- Jag börjar få lite, lite ångest över att jag snart ska börja jobba. Även fast jag bara ska jobba 50% till att börja med, och jag vet att jag mest troligt inte kommer att ångra mig när jag väl börjat. Men just nu börjar jag känna att "tänk om hon inte lärt sig gå än och jag är på jobbet och missar när hon tar sina första steg". Jaha, och?! Jag lär ju få se det sen när jag kommer hem igen. 
 
- Ibland om jag ringer någon och personen inte svarar, eller om jag sms:ar och inte får svar vad jag anser är nog snabbt så kan jag få så ont i magen och tro att personen i fråga är sur på mig, utan att det finns någon anledning till att tro det. När personen sedan väl hör av sig släpper ångesten på noll och inga sekunder och jag inser hur löjlig jag var. 
 
 
 
Har ni också några sådana här jobbiga tankar ibland? Dela gärna med er :)
 

mini rodini

 
Idag var det roligt att hämta posten när det låg ett efterlängtat paket från mini rodini i lådan. Paketet innehöll en tröja med enhörningar på. Valde den blå till henne, men den finns i rosa och grönt också. Beställde den i storlek 80/86. Aaaningen stor, men funkar att rulla upp ärmarna så det blir att börja använda den redan nu :) Ni ska såklart få se bilder när hon har den på snart!
Första men definitivt inte sista köpet till lillgumman därifrån! Såååå fin ♥ 
 

 
Igår var jag och Buggan och hälsade på hos Caroline och hennes 5-månaders son Julian för första gången. Carolines sambo hade precis fyllt år så hon bjöd på en massa födelsedagsfika som blivit över (perfekt!). Kändes som att vi hade massor att prata om så tiden bara flög iväg när vi var där. Så himla trevligt! Juni var på bra humör hela tiden också fram tills att vi skulle åka hem eftersom det började vara dags för hennes eftermiddagsnap och hon började vara trött. Men då fick hon ju sova en kortis i bilen på vägen hem sen :)
 

Hoppas på en glad flicka idag

Jack & Juni. Sötnosarna (lägg märke till Iso som tittar avundsjukt på i bakgrunden, hehe).
 
Onsdag och idag ska jag och Buggan och hälsa på hos Caroline och hennes bebis Julian. Vi skulle egentligen ha träffats i måndag men då Juni var febrig och grinig i söndagskväll så ställde jag in. Var orolig att Juni skulle vara på grinigt humör idag igen, då hon vaknade på dåligt humör (och det brukar hon oftast inte göra), men efter att ha ätit gröt och kollat på Babblarna så verkar det ha blivit mycket bättre. Hon ligger för tillfället och sover sin första nap för dagen så förhoppningsvis är hon fortfarande på bra humör när hon vaknar. 
 
Nu ska jag och sambon (som är frisk men har ledigvecka) dricka en kopp kaffe och umgås en stund innan jag ska fara :) Kram och ha en bra onsdag!
 

45 veckor - Busiga Buggen

 
Återigen en sen uppdatering (blev 45 veckor i fredags) men here we go...
 
Har inte hänt speciellt mycket sedan förra uppdateringen mer än att hon fortsätter att träna på att stå utan stöd. Nu gör hon det mer och mer på golvet på hårt underlag. Tidigare gjorde hon det ju mest i soffan och i sängen där det var mjukare. Hon är så duktig! Det ska verkligen bli så spännande att se om hon hinner få kläm på det där med att stå och gå innan hon blir ett. Vad tror ni???!!! :)
 
Hon har varit så himla glad och pratat mycket den här perioden (det vände däremot nu när hon gick in i vecka 46 men det tar vi vid nästa uppdatering). Hon har verkligen varit ett litet bus. Det är så roligt när hon är på det humöret.
 
I övrigt har vi ju testat lillans nya pulka vilket blev en riktig succé, och det har jag ju visat en del bilder på redan. Roligt att hon gillade den. Fast man får inte stå still med pulkan utan den måste så klart vara i rörelse hela tiden, annars blir det tråkigt tycker Juni. Ska försöka använda den mycket nu i vår medans det fortfarande är snö på backen. Nästa vinter kanske hon är för stor för den. Jag vet faktiskt inte hur länge de brukar kunna använda de här pulkorna. Någon som vet?
 

Barnfavoriter

 1. Här  2. Här 3. Här 4. Här 5. Här 6. Här 7. Här 8. Här 9. Här
 
Några av mina absoluta favoriter från kedjornas barnavdelningar som passar lika bra till små killar som till små tjejer. Ni har ju redan sett Lillan iklädd nummer 9. Nummer 4 och 8 är hemklickade också i hennes nästa storlek så det kommer hon vara fin i längre fram i vår/sommar :) 

10 saker om min graviditet

Bilder tagna i vecka 25. Hade en rätt stor mage redan då :)
 
 
Det börjar kännas att det var rätt länge sen jag var gravid och minnena börjar blekna allt mer. Jag har sagt det förr, men jag är så otroligt tacksam att jag skrivit mycket i bloggen och att jag hade en bok där jag fyllde i små uppdateringar om hur jag kände mig vecka för vecka. Roligt att minnas tillbaka. Vill gärna dela med mig 10 fakta om hur min graviditet med Juni var:
 
 
 
1. Mådde inte illa och spydde inte en enda gång på grund av graviditeten. Däremot blev jag jättesjuk under en period och hostade tills jag spydde under flera dagars tid, men det är en helt annan historia.
 
-
 
2. Hade egentligen inte särskillt svårt för lukter, förutom att jag blev jättekänslig mot parfymdoft på mig själv. Kunde inte ha parfym på mig under hela graviditeten för att jag blev äcklad av lukten (även fast det luktade gott). Detta hängde kvar även under amningstiden.
 
-
 
3. Jag älskade att vara gravid. Kanske inte att gå runt och vara tung och otymplig med min stora mage, utan mer känslan att sedan dagen jag kissade på stickan fick mitt liv en helt ny mening. Fast magen var också himla mysig ♥
 
-
 
4. Jag gick upp ungefär 20 kilo och min mage var superstor de sista veckorna. Trodde inte jag skulle gå upp så mycket men jag samlade väldigt mycket vätska i slutet.. speciellt i fötterna, haha. 
 
-
 
5. På vårt första uldtraljud fick vi framflyttat beräknat förlossningsdatum med hela 5 veckor!!! Från att först ha fått BF-datum den 29:e mars till att få BF-datum 7:e maj. Tänk vad en oregelbunden mens och ägglossning kan ställa till det :P På första ultraljudet var jag i vecka 14 och fick därför komma tillbaka några veckor senare för att göra ett nytt rutinultraljud.
 
-
 
6. Det jobbigaste med graviditeten (förutom punkt 9 på den här listan) var att jag i perioder var så ofantligt trött. Gravidtröttheten är något helt annat än bara en vanlig trötthet. Vissa dagar kändes det som att gå in i en vägg och jag hade kunnat somna var som helst på bara några sekunder. 
 
-
 
7. Fick inte några stora gravidcravings och saknade inte att äta något speciellt eller att kunna dricka alkohol, men det jag saknade mest att kunna dricka var Red bull som har för högt koffeininnehåll, och som gravida därför avråds att dricka.
 
-
 
8. Jag som egentligen är rätt känslig mot laktos i för stora mängder började tåla allt från att dricka vanlig mjölk till att äta vaniljglass i (lagom)stora lass utan att bli dålig i magen ;)
 
-
  
9. I slutet av graviditeten drabbades jag av PUPPP (en allergiliknande klåda som i sällsynta fall drabbar gravida). Det är inte uttalat så att det står i någon av mina journaler men jag är säker på att det är det jag hade. Jag fick en ofantlig klåda på händer, fötter, armar och lår och tittade man noga såg det ut som små vattenfyllda blåsor. Jag fick träffa en läkare som pratade om PUPPP och jag blev ordinerad en kortisonsalva. Däremot togs det aldrig några tester för att säkerhetsställa att det var just exakt det det var, eftersom läkaren sa att det var gravidrelaterat och skulle försvinna efter att barnet var fött.
 
-
 
10. Vi tog aldrig reda på könet innan. Vi frågade på ultraljudet men barnmorskan sa att barnet låg med benen ihop och kunde därför inte se det. Jag trodde i början av graviditeten att det var en pojke, men ju längre tiden gick började jag mer och mer tro att det var en flicka. 
 

Instagram


@lenakronvald

På senaste tiden har jag inte riktigt haft samma energi att lägga ner tid på bloggen som tidigare. Ni förstår, med en 10-månaders bebis måste man blogga när bebisen sover, för är bebisen vaken måste man passa den minutiöst för den kryper snabbt, den står upp och når nästan överallt, den stoppar dessutom allt den får tag på i munnen. Och sover barnet så vill man ofta ta en paus för sig själv, dricka en kopp kaffe och bara va' ett tag. Stor skillnad från när bebisen bara var någon månad och inte kunde ta sig någonstans på egen hand, hehe :)

Så för att kompensera mitt, för tillfället, trötta bloggande har jag på senaste tiden försökt vara lite mer aktiv på instagram istället. Tidigare har jag kanske bara lagt ut någon bild i veckan eller i månaden men nu försöker jag uppdatera en till flera gånger on dagen. Så vill ni följa mig där också skulle jag bli superglad! :) 

Nu ska jag koncentrera mig på mello och sen blir det (äntligen😉) att se nya Beck filmen Vägs ände. Som jag längtat, hihi ☺️😄

Not a happy baby

 
Idag har det varit en liten tjej som inte alls varit glad. Åkte till Malin mitt på dagen för att hänga med henne, Freddan och Sam. När vi hade varit där i kanske en timme började Juni bli otroligt cranky. Trodde först att hon bara var trött men sen bara fortsatte det, och fortsatte det och fortsatte det, och när vi tillslut bestämde oss för att åka hem så fortsatte det ännu mer. Nu har jag precis nattat henne och hoppas att hon sover gott för natten. Kan garantera att det återigen är tänderna som är bovarna i dramat, för det är aldrig så grinigt som när de är inblandade. Även denna gång är det att ha kalla nappar redo i frysen som gäller. Det är det enda som hjälper.. och ibland kan vi även blidka henne en stund genom att visa Babblarna på Youtube. 
 
Oh well, det var den fredagen det. Jag och sambon (som förövrigt fortfarande är febrig) skulle ha myskväll och se nya Beck filmen som ska ha premiär idag, men tydligen så verkar den bara kunna streamas från Cmore och vi har inget sådant konto, så vi får vänta och kolla på den imorgon när den visas på tv, och istället leta reda på någon annan film vi kan kolla på ikväll.. och så får vi hoppas på att våran lilla älskling inte vaknar gråtandes en gång i kvarten ;)
 
Kram <3

En liten prinsVisst är det roligt att en liten prins föddes igår! Gillar kungafamiljen och har alltid gjort! Så mysigt att Victoria och Daniel fick en liten pojke! 💙 Ska bli spännande att få veta vad han får för namn. 

Efter att Buggsan somnat för en stund sedan har jag druckit kaffe och kletat lite smink i ansiktet. Har testat allt från Glossyboxen jag fick igår och allt var toppenbra. Ska skriva mer om det snart! 

Ha en fin torsdag! 😊

Februaris glossybox

 
J U L A F T O N... typ ;)
 
Efter att ha insett att jag är en riktig newbie när det kommer till smink så hoppade jag på en prenumeration på Glossybox. Så kul att få paket.. och roligt med nytt smink!
 
Boxen innehöll tandkrämen 3D White luxe från Oral B, They're real ögonfransprimer från benefit, Nattkräm från The body shop, Rouge från Glazel visage och Queen of the fill - färgad ögonbrynsgel från Elizabeth Mott. Den sistnämnda tycker jag verkar riktigt lovande :)
 
Det var så passande att jag fick en tandkräm i den här boxen eftersom min tub tog slut igår och jag var tvungen att använda sambons tandkräm som jag inte gillar (hihi, alla tre i vår lilla familj har sin egen tandkrämstub). 

Första vårmånaden

 
Vilken härlig dag det har varit. Jag har varit på två långa promenader idag och njutit av lite sol i ansiktet. Visst säger vi väl att det är vår nu hörrni?! Det är ju ändå första mars.
 
Nyfiken på vad mars kommer erbjuda för händelser. Det känns som att något roligt är i luften. Känner mig taggad. Det här är näst sista månaden som jag kommer vara helt föräldraledig, så som det ser ut just nu. Därför ska jag verkligen ta tillvara på alla dagar och försöka göra sådant som jag viljat göra under föräldraledigheten men som inte blivit av än. Jag har bland annat beställt ett par badbyxor till gumman så när de kommit skulle jag vilja åka och bada med henne på badhus för första gången. Sen ska det bli roligt att få fira första påsken med lillan och att sambon för en gångs skull kommer att vara ledig den högtiden :) Vad ska ni hitta på denna första vårmånad? 
 
Nu ska jag gå och väcka Buggsan. Hon sover fortfarande sött efter vår vagnpromme. Kram ♥
 

RSS 2.0