50 veckor

 
50 veckor och endast två veckor återstår tills Juni fyller ett.. eller ja, en vecka och två dagar eftersom jag som vanligt är alldeles för långsam att lägga ut dessa veckouppdateringar. Redan imorgon blir hon ju faktiskt 51 veckor, hehe.
 
Den här veckan har hon faktiskt sovit längre på morgonen än vad hon brukar. Istället för att hon vaknar runt 5.45-6 så vaknar hon vid 6.30 och ibland tillochmed klockan 7, vilket känns som värsta sovmorgonen, haha. Sen sover hon fortfarande två gånger om dagen. Oftast en längre stund innan lunch och sedan en stund på eftermiddagen då vi brukar ta en vagnpromenad, men det kan variera. Ibland sover hon bara en kortare stund på förmiddagen.
 
Jag tror att minst en ny tand är på väg. Ser ut som att det är en tand precis under tandköttet i nederkäken bredvid hennes två som kommit fram. Men än så länge verkar den inte påverka henne på något sätt. Får väl se vad som händer när den ska komma genom tandköttet. 
 
Förra veckan hade vi sista gruppträffen på öppna förskolan med föräldragruppen. De senaste gångerna vi har varit där så har Juni varit blyg och reserverad. Det har tagit tid innan hon krypit och lekt med leksakerna eller fram till de andra barnen, och hon har tillochmed gråtit när papporna till de andra barnen pratat med henne. Enda gångerna hon faktiskt varit riktigt blyg för annars brukar hon inte vara det. Den här sista träffen var hon inte alls blyg utan kröp runt bland leksakerna och var inte alls rädd för att krypa fram till de andra barnen eller deras föräldrar. Det var roligt att se. I övrigt var träffen faktiskt rätt värdelös för oss vuxna. Det var några från familjerådgivningen som skulle komma dit och informera oss om vad de gjorde och hur de kan hjälpa till om man upplever "problem i paradiset" så att säga, men de dök aldrig upp så det var ju rätt onödigt att vi stressat dit. Menmen..
 
Nytt som hon har lärt sig är att säga ordet 'lampa', fast hon viskar det alltid när hon säger det. Vi brukar fråga 'Var är lampan?' och ibland pekar hon faktiskt på lampan. Kanske bara en tillfällighet, men det är så roligt när vi märker att några små ord börjar komma mer och mer :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0