Mors dag

 
Grattis på mors dag mamma och alla andra mammor där ute! Grattis också till mig själv som får fira min första mors dag idag! Det ska jag och Juni fira med en massa mamma-dotter-mys och en längre promenad med vagnen. Dagen till ära får hon ha på sig denna I ♥ Mum-body :)
 

Tankar om ersättning och amning

 
Idag köpte vi ett paket mjölkersättning och en nappflaska att ha hemma just in case. Jag helammar ju lilla gumman men ifall att jag skulle bli sjuk (brukar bli helt däckad av feber) och inte orkar amma eller om jag vill kunna åka bort en stund för mig själv så känns det tryggt att ha det hemma så att S också kan mata henne om det skulle behövas. Sedan tror jag att det är bra om vi redan nu kan få henne att kunna äta från nappflaska så att det inte blir problem med det senare. Vi har inte testat ge henne flaska än, men jag tror inte att det kommer att bli några problem att få henne att ta den eftersom att det var så lätt att få henne att ta napp. Flaskan är en MAM för nyfödda och självklart fick gumman en rosa :)
 
Vad tycker ni egentligen om det här med att amma offentligt? Jag har ju inte rört mig så mycket ute eller på stan än med gumman men jag blir lite svettig av tanken på att ta fram bröstet mitt ute bland folk. Även om det är världens mest naturliga grej (ska vara iallafall) så känner jag mig inte bekväm med det. Känns bökigt och pinsamt att sitta och fippla med amningsnappen och kanske bli sittande med en skrikig och hangry baby som inte vill greppa tag ordentligt. Att göra det framför tjejkompisarna går väl an, men där känns det som att gränsen går för mig. Samtidigt blir jag glad när jag ser andra som ammar offentligt. Självklart ska man göra det så länge man själv är bekväm med det. Brukar kolla på Unga föräldrar på Tv4 Play och där kan man se Sindy, en av mammorna i programmet, sitta och amma offentligt och framför kamerorna hela tiden. Så modigt och befriande. Vad tycker ni? :)

Böcker till sommaren

 
Beställde nyligen hem lite böcker som jag tänkt läsa i sommar. Det blev två träningsböcker för att komma i form nu efter graviditeten. Jag köpte Olga Rönnbergs Träning för nyblivna mammor som jag hört ska vara bra (Kan ni fatta att den kvinnan är fembarnsmamma???!!!) och så blev det Sofi Fahrman och Julia Fors träningsbok Superlicious. Köpte den för att jag har deras första träningsbok som jag tyckte var bra, inspirerande och fylld med fina bilder. Att de båda numera är småbarnsmammor och har ett helt kapitel i nya boken om mammaträning gör ju inte det hela sämre :) Sedan blev det två böcker åt det mer skönlitterära hållet att ha när jag ligger ute på altanen och har det bra. Längtar så tills det blir bättre väder så jag kan sitta där ute. Maj har verkligen inte levererat vädermässigt så jag hoppas att juni kan prestera lite bättre. Känns som att alla andra valt att fly till Sydeuropa och glassar i solen och jag känner mig lite smått avundsjuk på det måste jag erkänna...men jag får trösta mig att jag har världens finaste spädis att mysa med här på hemmaplan och att vi får åka på resor när lillan blivit lite större istället. 
 
Fick en jättefin kommentar på bloggen tidigare idag. Jag blir så glad när ni skriver att ni tycker om min blogg. Då blir man verkligen peppad på att skriva oftare. Så tack, den kommentaren gjorde min dag :)

Utvecklingssprång och mammaträff

 
Skyndar mig att blogga och äta middag medans Lillan sover. Hur hinner alla andra som har barn med alla sysslor? Hade egentligen tänkt uppdatera igår men då var det någon som bara ville vara i famnen heeela kvällen. Att ligga i vagnen eller babynestet dög inte. Jag håller på att läsa boken The Wonder Weeks och enligt den ska spädisar ha en period runt fem veckor då de är inne i ett utvecklingssprång och är extra klängiga och vilja ha närhet så jag misstänker att det är en sådan period våran lilla dam är inne i just nu. S jobbar eftermiddag/natt i veckan och kan inte avlasta mig vilket är lite jobbigt när Juni bara vill vara i famnen samtidigt som jag har två hundar som måste rastas och ha uppmärksamhet. Ibland ångrar jag att vi inte skaffat en sådan där bärsjal men samtidigt känns det som ett lite onödigt köp nu (?) eftersom att det inte går att använda speciellt lång tid. Det går säkert att knyta någon egen slags sjalanordning men det har jag inte vågat mig på att testa. 
 
Igår var vi iallafall iväg på en tur för att träffa de andra mammorna från föräldragruppen och deras söta, små bebisar. Fast så små är de inte om man jämför med Juni som var absolut minst av dem. Vi har en sådan liten bebis! Det var jätteroligt att träffa mammorna igen och få prata av sig en massa om bebisar, mammaliv och förlossningshistorier. Appropå det så måste jag lägga ut min, jag vet att jag borde ha gjort det för länge sedan för nu har det ju hunnit gå mer än en månad sedan hon kom, ooops. Var lite orolig att Juni skulle vara gnällig och skrikig eftersom hon varit det två senaste dagarna, men hon och de andra bebisarna var hur lugna och snälla som helst och låg mest och sov eller ammades. Såklart glömde jag helt bort att ta kort trots att jag hade med mig kameran, men får göra det nästa gång vi träffas istället :)
 
Nu ska jag gå och mysa med dottern igen. Det är konstigt men så fort jag får en stund för sig själv så längtar jag ändå efter att plocka upp henne igen, hihi.

Sexiga småbarnspappor

Pappa-dotter-kärlek mellan David och Harper Beckham. Typ det sötaste jag har sett.
 
Man ser dem visst överallt nuförtiden, de där sexiga småbarnspapporna...eller öuhm, kanske inte överallt, men man kan iallafall se dem på Ica eller annan matvarubutik, veckohandlandes och bärandes ett barn sådär coolt på armen. De får det dessutom att se så enkelt ut. Själv är jag ett svettigt, stressat vrak om jag måste åka och handla med Juni själv. Men förhoppningdvis beror det på att jag fortfarande är newbie på det där området, för jag har ju bara gjort det ett fåtal gånger än så länge.
 
- Nu blir du också en sådan där sexig småbarnspappa berättade jag för S när vi väntade lillan. Något han viftade bort med att jag var full av gravidhormoner. Men va? Alltså håller ni inte med om att det händer någonting speciellt med män när de får barn? Det händer något med kvinnor också men tyvärr kallas det för hängbuk, taxöron och stora påsar under ögonen, hehe ;)

1 månad - Brev till Juni

 
Älskade lilla dotter,
 
Idag när jag skriver detta har du hunnit bli en månad gammal. En månad som utan tvekan varit den bästa i hela mitt liv!
 
Förra veckan, samma dag som du fyllde 3 veckor, fyllde din pappa 30 år. Han brukade alltid säga att han ville bli pappa innan han blev 30. Och det blev han med hela tre veckors marginal. Finare 30-års present kunde han inte få. Om än en lite tidig present. För lite tidig var du. Beräknad att komma den 7:e maj, men redan den 24:e april ville du komma ut till oss. Vår otåliga lilla tjej. Att vara otålig har du tydligen fått från mig säger din pappa, men jag vet inte om jag håller med honom om det :)
 
Det ska bli spännande att se vad mer du ärver från mig. Du har iallafall fått din pappas näsa, mun, öron och än så länge har du också fått hans mörka hårfärg. Hans långa och smala fingrar har du också fått, för det kan du absolut inte ha fått från mig. Det är många som kommenterar just dina långa fingrar och att du har ett sådant fint, runt huvud. Och det hade du redan när du föddes - ett runt välformat huvud. Du var verkligen perfekt från första stund och det finaste vi någonsin sett!
 
Juni fick bli ditt namn för att det för tankarna till något som är bland det bästa som finns: sommar, värme, blå himmel, lukten av nyklippt gräs, varm asfalt och smaken av glass och jordgubbar. Du är min lilla sol och du gör min värld till en så mycket ljusare och bättre plats. 
 
Vi älskar dig så mycket och vi blir bara kärare i dig för varje dag som går 

Babyboxar - Den ultimata guiden

När man är preggo kan man, som ni kanske känner till, hämta ut gravidpaket helt gratis på flera olika ställen. Jag tyckte att det var jättekul och lite som julafton varje gång jag hämtat ut en ny box! Här kommer en liten guide på var boxarna finns, hur du gör för att få en, vad jag fick i mina boxar och vad jag tyckte om innehållet.
 
----------
 
Libero Startbox:
 
För att få boxen: Registrera dig i Liberoklubben på Liberos hemsida. Efter att du registrerat att du är gravid får du sedan ett mail några veckor före förlossningsdatumet som du visar upp på Ica Maxi för att få din box.
 
 
Innehåll:
- Ett paket blöjor i storlek 1 och 2
- En liten bok med goda råd till er nya familj
- Amningskupor
- Babywash och Babyolja
- Libresse bindor
- Våtservetter
- Rabattkuponger på: Cura Apoteket, hela sortimentet på Ica Maxi, babykläder på Ica Maxi, blöjor och babyvårdsprodukter från Libero
 
Betyg: 5/5 Ger den här startboxen högsta betyg. Bara användbara saker i denna box. Bra med blöjor i både storlek 1 och 2 eftersom de flesta bebisar inte använder storlek 1 särskilt länge. I vårt fall kunde vi dock ha behövt fler blöjor i minsta storleken eftersom vi fick en sådan nätt liten tjej. Bra också med bindor till dig själv, för det kommer behövas efter förlossningen. Rabatter på mat, babykläder och apoteksvaror är alltid välkommet. När du är registrerad hos Liberoklubben får du dessutom hem en massa rabattkuponger på blöjor och andra Liberoprodukter som du kommer behöva till din bebis. På produkterna finns det sedan koder som du kan registrera på hemsidan och få poäng för. Poängen kan sedan bytas mot leksaker eller kläder till bebisen. Kul!
 
----------
 
Baby to be (Apoteksgruppen): 
 
För att få boxen: Registrera dig på babytobe.se. Du får då en kod via sms eller mail som du anger när du hämtar ut din box på något av Apoteksgruppens apotek. 
 
 
Innehåll: 
- Tidningen Pappa
- Tidningen Föräldrar & Barn & Baby
- Boken Baby to be, handbok för gravida och småbarnsföräldrar
- Windi pysventil
- Babymössa från Åhlens
- Idominsalva
- Weleda Babyoil
- Informationsbroschyr från Windi och Lifestone
- Rabattkuponger på: Åhlens barnplagg, Apoteksgruppen, Geggamoja och ifolor
 
Betyg: 3/5 Av mig får denna box inte lika högt betyg som den skulle kunna ha fått, men det beror mest på att det inte finns något Apoteksgruppen-apotek i Skellefteå. Jag passade på att hämta ut denna när jag var i Stockholm och hälsade på syrran. Men eftersom det inte finns något apotek av denna sort så kan jag heller inte utnyttja alla rabatter i boxen. Tyvärr var datumen giltiga väldigt kort tid på några av rabatterna så dubbelkolla detta så att du inte går miste om möjligheten att använda dem. Babymössan från Åhlens var jättesöt och rabatten som jag fick på Åhlens använde jag till att köpa en matchande pyjamas.
 
----------
 
Allt för föräldrar
 
För att få boxen: Detta är egentligen ingen box men ändå en av de gratispaketen man får ta del av som gravid. Det du behöver göra är att bli medlem på alltförföräldrar.se och inom ett par veckor får du ditt paket med posten.
 
 
Innehåll:
- Tidningen Föräldraguiden Gravid
- Gratis body som du får välja och hämta ut själv i Kappahl-butik
- Informationsbroschyr om Skandias gratis gravidförsäkring
- Rabattkuponger på: 25% på valfri vara på Kappahl
 
Betyg: 3/5 Inte speciellt stort innehåll i denna "box" så därför något lägre betyg, men känns väldigt kul att få en gratis body från Kappahl och att man dessutom får välja bodyn själv. Det är ju så roligt med bebiskläder.
 
----------
 
Lilla Hjärtat (Apotek Hjärtat)
 
För att få boxen: Boxen är bara gratis om du blir medlem i Klubb Hjärtat - annars kostar den 349:-. Logga in på apotekhjartat.se och beställ boxen. Du får sedan ett sms när du kan hämta ut boxen på apoteket. 
 
 
Innehåll:
- Apotek hjärtats tvättservetter
- Bamse våtservetter
- Mousse wash
- Gosedjurshjärta 
- Vattentäta plåster 
- Gosedjursplåster "Tröstisar"
- Windi pysventil
- Bepanthen
- Boken Lilla Hjärtat med tips och råd för nyblivna föräldrar
- Provförpackningar: Multi-Mam kompresser och balm (för såriga bröstvårtor) och babydent (lindring vid tandsprickning), Sophie la girafe Hair & body wash och face cream för baby, Purelan (för såriga bröstvårtor eller torr babyhud)
- Rabattkuponger på: en massa olika varor på Apotek Hjärtat
 
Betyg: 4/5 Välfylld box med bra saker att ha i början såsom våtservetter, kräm till bröstvårtorna och Bephanten till röd babystjärt. Några av sakerna i boxen känns dock som att de är till för lite större bebisar/barn och riskerar därför att glömmas bort att användas (plåster och kräm för tandsprickning). Annat som var bra är att det var långt datum på rabattkupongerna så att man har gott om tid på sig att utnyttja dem.
 
----------
 
Babyproffsen
 
För att få boxen: Registrera dig på babybox.se. Du får sedan en kod som du anger när du går in i en babyproffsenbutik och hämtar boxen. Du kan annars välja att få en box hemskickad från Apotea eller Babyland om du inte har en Babyproffsenbutik i närheten. Dessutom kan du även välja att hämta ut en till box från Lloyds Apotek men eftersom vi inte har ett sådant i Skellefteå så struntade jag i det.
 
 
Innehåll:
- Pampers blöja storlek 1
- Pampers tvättservetter
- Haklapp från Trygg Hansa
- Napp från Eska
- Medela Amningsinlägg 
- Oral B tandkräm
- Informationsbroschyrer från Medela, Trygg Hansa och Hallon
- Provförpackningar: Purelan och Dr. Beckman Colour & Dirt Collector
- Rabattkuponger på: Pampersblöjor
 
Betyg: 2/5 Tyvärr ganska tråkigt innehåll. Snålt att boxen endast innehöll en enda blöja, och att rabattkupongen på pampersblöjor hade så kort gällandedatum att jag aldrig hann utnyttja den. Det bästa med boxen var nappen från Eska som räddade oss föräldrar från en sömnlös natt när gumman bara var några dagar gammal och bara ville sova om hon fick snutta på något.
 
----------
 
Kronans Barngåva (Kronans Apotek)
 
För att få boxen: Gå in på ett Kronans Apotek och säg att du vill ha en. Du måste vara eller bli medlem för att få boxen, men är du inte medlem sedan tidigare så kan du bli det på plats. Ett tips är dock att hämta ut denna box ganska tidigt under graviditeten så att du hinner få en innan babyn kommer. Den brukar ofta vara slut och du kan bli tvungen att komma tillbaka för att få en när apoteket fått in nya. 
 
 
Innehåll:
- MAM nappflaska
- Tidningen Vi Föräldrar
- La Roche-Posay badtermometer i form av flodhäst
- Sebamed Baby Shampoo och Baby bubble bath
- Informationsbroschyr från La Roche-Posay
 
Betyg: 3/5 Jag fick egentligen inte den riktiga boxen eftersom att den var tillfälligt slut. När jag gick in första gången på apoteket för att få en så tog de mitt telefonnummer och skulle sms:a mig när de hade fått in fler boxar. Det tog cirka tre månader innan jag fick ett sms där det stod att boxen var restnoterad hos leverantören så skulle apoteket själva plocka ihop en gåva som jag fick komma in och hämta. Därför får den inte lika högt betyg som den skulle kunna få. Innehållet var annars bra. Att använda en badtermometer känns kanske lite överdrivet, men jag gillar den ändå för att flodhästen var så söt och blir en rolig badleksak.
 
----------
 

Baby Bag
 
För att få boxen: Du behöver inte göra mer än att föda barn för att få denna. Den här bagen kommer du att få på BB efter förlossningen.
 
 
Innehåll:
- Pampers blöjor storlek 1 
- Libero blöjor storlek 1 och 2
- Natusan tvättservetter
- Babysockar från Lindex
- Babysockar från Polarn o. Pyret
- Bephanten
- Libero lotion
- Eucerin Body care lotion och Bath and shower oil
- Decubal clinic cream
- Tidningen Vi Föräldrar
- Informationsbroschyrer från Trygg Hansa, Lyckopenningen, Rädda barnen, Xyloproct och Emla
- Rabattkuponger på: Lindex, Polarn o. Pyret, Pampersblöjor och gobaby.se
 
Betyg: 5/5 Mycket välfylld bag innehållande bra-att-ha saker som du behöver både på BB och första tiden hemma såsom blöjorna, tvättservetterna och lotion då bebisar kan vara väldigt torra i huden den första tiden. Plus också för den gulliga tygpåsen med björnar på. Min bag har faktiskt fått agera skötväska nu den första tiden eftersom att vi inte hunnit köpa någon än ;)
 
 

Minipandan

 
Idag har jag och S varit och skrivit på papper för att intyga att det är han som är pappa till vår lilla Minipanda. Man måste ju intyga faderskapet när man inte är gifta, och även om det känns läskigt att tänka på så känns det skönt att ha det fixat nu ifall någonting skulle hända någon av oss. 
 
Visst är hon söt i denna Mini-Panda outfit? Var tvungen att skynda mig att ta en bild på henne i vagnen när hon hade den på sig, och mycket riktigt gjorde jag klokt i att göra det för nu ligger bodyn i tvättkorgen - nedspydd. Hehe, vi har fått en liten pjuk-bebis. Men hon är så snäll i övrigt så lite spya får vi väl stå ut med. Men mycket tvätt blir det, och tyvärr är vår tvättmaskin urkopplad just nu eftersom vår tvättstugen är under renovering. Men idag har taket gjorts klart, golvet har flytspacklats och en ny dörr blivit insatt. Nu ska vi bara måla väggarna och golvet och sedan köpa diskho och torktumlare. Jag har tagit förebilder så ni ska få se lite efterbilder inom kort :)

The naked (and ugly?) truth

 
Ja usch, jag hade ju lovat att visa efterbilder på hur magen ser ut nu efter graviditeten. På de här bilderna har det gått tre veckor sedan förlossningen. Visst att den blivit mindre, men numera ser den ut att tillhöra en 80-åring istället för en 25-åring. Magen har blivit helt lös och degig och under PUPPP-utslagen, som nu tack och lov försvunnit, dolde sig massor av bristningar. Den inte allt för smickrande hormonranden är också kvar. Är det någon som vet hur lång tid det tar innan den försvinner?
 
Så detta är vad jag nu har att jobba med. Här framöver blir det att fortsätta med barnvagnspromenaderna och förhoppningsvis kommer jag snart att kunna börja träna hårdare och bli av med mammamagen. Längtar så efter att kunna ta en springtur men jag vet att jag måste vänta några veckor till. 

Junimys

 
Passar på att uppdatera bloggen lite nu när Juni har pappamys. Jag har lite svårt att hitta tid för bloggen nu för tiden. Eller egentligen har jag tid, men jag har svårt att ta mig för att sätta mig vid datorn...och telefonen också för den delen. Har gått från att vara en person som kollat instagram var 15 minut till att kolla max en gång om dagen. Vad gör jag då om dagarna istället? Haha, bra fråga. Myser mest med damen på bilderna ovan, antar jag. Lägg märke till hur vi matchar med hennes blåa body och min blåa munkjacka från Ivyrevel. Klart att mamma och dotter ska matcha varandra, hehe.
 
Idag har jag stökat på hemma. Diskat, tvättat kläder, bytt bajsblöjor, tvättat lite mer kläder som blivit nerbajsade....levt mammalivet, ni vet. Imorgon kommer hantverkaren som ska hjälpa oss att styra upp våran tvättstuga. Nytt tak ska in. Golv och väggar ska fixas till så att vi sedan kan måla det. En tvättho och torktumlare ska sättas in. Äntligen, äntligen. Är så exalterad över att det äntligen ska bli gjort. Ska bli så skönt att ha en torktumlare och slippa ha kläder hängande på tork överallt. Behövs verkligen nu också när det blir mer (nerbajsade-)kläder att tvätta :)
 

Magen under graviditeten

 
Under graviditeten använde jag mig av appen 'Gravidresan' för att dokumentera den växande magen. I den kan man ställa in hur ofta man vill få en påminnelse om att fota magen. Jag var tyvärr inte så duktig på att fota så ofta som jag från början hade tänkt, och det blir ju tyvärr lätt så när man är gravidtrött och inte riktigt har samma energi som i vanliga fall. Men till er som är gravida nu så vill jag ändå säga; Fota så mycket ni bara kan! Det är så kul att kunna titta på i efterhand. Nu när jag kollar på dessa bilder så börjar jag nästan sakna den stora kulan. Första bilden längst upp till vänster togs i september när jag bara hade varit gravid i ca en och en halv månad. Tyckte då att jag redan hade börjat få en större mage, men det syntes ju inte ett dugg, haha.
 

Brunch

 
Idag brunchades det tillsammans med kvinnorna i mitt liv. Jag, Malin, Freddan och lilla Juni hade ett litet knytis med så mycket goda mackor, pålägg, våfflor, frukt och bär. Gott! Sedan kom Hanna och Emma också och gjorde oss sällskap :) Så mysigt att kunna hänga så här på dagen mitt i veckan då alla är lediga. 
 
S jobbar idag som han nästan alltid gör när det är röd dag, men ikväll ska vi iallafall och grilla hos hans syster och fästman. Ska bli kul men jag hoppas bara att jag orkar hålla mig pigg då jag matat lillan klockan två inatt och sedan varit uppe sedan fem i morse. Och det var inte på grund av lilltjejen utan på grund av en olydig hund som rymde :( Tror att han måste ha känt lukten av någon tik. Kunde iallafall inte gå och lägga mig igen med en hund borta, men klockan åtta var han helt plötsligt hemma på gården igen så att jag kunde slappna av lite i vetskapen om att han inte sprungit och blivit påkörd. Rekommenderar inte att ha olydiga hundar som rymmer när man har en spädis. Blir ett helt projekt att dra ut och leta efter en hund om man har ett litet barn som man måste ha med sig. 

Babysitter

 
Igår fick lillgumman premiärligga i sin nya babysitter som hon fått av farbrödrar och faster. Var perfekt att lägga henne där, och ha henne tillsammans med mig inne på toan när jag stod och sminkade mig. Då kunde hon ligga och kika på Pingu-figurerna och bara vara nöjd.
 
Igår var det sedan dags för ny vägning hos BVC och sedan senaste vägningen hade hon ökat drygt 200 gram. Nu väger hon äntligen över 3 kilo och att höra det gjorde mig till en riktigt glad Mami. Hon är ju fortfarande liten men det är hon ju sedan födseln så hon följer sin egen lilla viktkurva bra, hade växt en och en halv centimeter och allt annat såg också bra ut. Var ju som sagt lite nervös för bilturen till BVC när jag har henne i baksätet och inte kunde se henne, men det gick också jättebra. Tur att hon tycker om att åka bil. Hon somnar alltid så gott sittandes i sitt babyskydd. Jag hade varit så uppstressad om det varit så att hon hatat det och bara skrikit hela vägen. Vi har verkligen fått en sådan snäll flicka!

Våran måndag

 
Idag var första dagen jag och gumman har fått klara oss själva hemma nu när S börjat jobba igen efter att ha tagit ut sina första pappadagar. Igår var jag lite nervös över hur det skulle gå men det har gått över förväntan. Dagen började vid kvart över fyra då lilltjejen ville bli bytt på och ha mat. Sen gick vi och lade oss igen när S skulle stiga upp för att dra mot jobbet. Sov till nio och gick upp för att göra samma procedur (byta och mata) och sedan var det dags för det jobbigaste momentet för dagen; Gå ut med hundarna och vagnen. Våra hundar är tyvärr inte så lydiga när det gäller att gå fint i koppel och ja, jag är medveten om att det är på grund av våran slapphet. Därför gick hundturen bara sådär, men det gick. Fick gå två omgångar. Att gå ut med båda hundarna och vagn samtidigt hade bara gjort mig på dåligt humör. 
 
Efter vagnturen sov Juni och då kunde jag passa på att skruva ihop lillgummans nya klädhängare från Ikea. Klart att vår prinsessa ska ha en egen så att hon har en plats där hennes finaste klänningar kan hänga på :). Annat vi gjort idag är att städa lite i köket, rensat jobbmailen (hehe, ja jag kunde inte låta bli att logga in på den), bytt lite fler blöjor och matat lillan, hundar och sist mig själv. 
 
Imorgon blir det nervöst igen när jag och lillan ska själva på en biltur till BVC för ny viktkontroll. Hur ska det gå när jag måste köra själv och ha henne i baksätet så att jag inte kan se henne och kontrollera att hon mår och andas? Ja, jag är nojjig värre. Mommy problems. 

Första brevet

 
Igår fick Juni sitt första brev som var adresserat i hennes namn. Det känns så märkligt, men på ett bra sätt, att se hennes namn dyka upp på ett brev i vår postlåda. Tänk att hon bor här tillsammans med oss nu och kan få brev precis som vilken annan människa som helst, hihi. 
 
Brevet var från Linnea, Maya och Noel och innehöll ett grattiskort och en klänning. Så himla fint och sött av dem! Juni hälsar och tackar så mycket. Speciellt mycket tack till Maya som valde ut den fina klänningen åt henne! :)

Junis första bad

 
Förevigade Junis första bad. Hon tyckte verkligen om att bada och jag tyckte mig nästan kunna se ett litet leende. Hon hade åtminstone ett väldigt nöjt ansiktsuttryck. Min älskade lilla unge! ♥
 
Idag fyller denna lilla skönhet två veckor. De här två veckorna har varit alldeles magiska och de bästa veckorna i hela mitt liv, trots att jag varit både rädd och skör. Rädd är jag fortfarande, rädd för att hon ska sluta andas, men jag är inte lika skör längre. Jag börjar inte gråta i tid och otid och jag tror inte heller att jag är världens sämsta mamma när hon skriker eller gråter. Vi lär oss mer och mer för varje dag som går - både jag och gumman, och nu när amningen fungerar klockrent på båda sidorna med hjälp av amningsnappen så känns det just nu riktigt bra. Det är nog den här andra veckan som jag och S verkligen kunnat börjat landa i att vi faktiskt är föräldrar nu :)
 

Beräknat förlossningsdatum

2015-05-07 - Pappas flicka
 
Idag är det 7:e maj och idag skulle, enligt beräkningar, våran lilla dotter egentligen födas. Men jag är så glad och tacksam att hon kom redan för snart två veckor sedan. Det firar vi genom en bild på henne och min annars så bloggskygga sambo. Men att lägga ut bilder på honom tillsammans med lillflickan är tydligen okej, hehe :)
 
Har fått önskemål på mer blogguppdateringar så det ska jag absolut fixa. Men jag har ju så svårt att slita mig från min lilla flicka så jag får passa på att uppdatera så fort hon vill mysa med sin pappa istället för mig :) Bland annat kommer en förlossningsberättelse att komma upp här snart och bilder på presenter som Juni fått. Sedan ska jag försöka ta lite bilder på magen för er som är nyfikna på hur kroppen ser ut nu efter graviditeten. Vad tror ni om det?

Glad Mami

 
Som jag skrivit tidigare så har jag svårt att amma från vänster bröst. Jag fick då tipset från svägerskan att testa med amningsnapp och nu fungerar det hur bra som helst! Vilken bra uppfinning. Gumman hade nog bara svårt att greppa tag i vårtan ordentligt. Så skönt att det fungerar nu. Såg framför mig att jag skulle bli tvungen att bara amma från höger och få ett jättebröst och ett litet, haha. Så nu är jag en mycket glad och nöjd mami :)
 
Igår var tjejerna förbi för att träffa Juni och mig. Än en gång fick hon så mycket fina presenter! Hon kommer bli så fin i alla söta klänningar hon fått när hon växt i dem. Idag har vi varit ute på en tur med vagnen igen. Nu börjar det kännas bra att vara ute och gå med henne när jag inte är lika öm längre. Längtar efter att ta ännu längre promenader och kanske i en lite raskare takt också. Snart kommer vi att kunna göra det! :) Längtar också efter att börja springa igen men kommer måsta vänta med det tills kroppen återhämtat sig mer. Har iallafall beställt ett par nya löpardojor idag. Håller nu bara tummarna att jag ska få på mig dem med tanke på osäkerheten om mina fötter tänkt gå tillbaka till sin ursprungliga storlek eller inte ;)

Juni - 1 vecka

 
Lilla Juni i sin pappas knä - 1 vecka gammal. 
 
Hur ser livet ut nu när första veckan med lillgumman på utsidan har gått? Här kommer en liten statusuppdatering :)
 
Bebis: Igår fick vi hembesök av BVC som kom hit för att titta på Juni. Sköterskan tyckte att hon såg jättefin ut. Hon hade ökat lite, lite i vikt sedan senaste vägningen. Dock rann ju mjölken inte till på riktigt förrän igår så nu verkar hon få i sig mer mat och vi ska på besök hos BVC på måndag igen så då borde man kunna se en större viktökning tycker jag. Vi har verkligen fått en jättefin flicka. Hon sover genom alla möjliga sorters oväsen såsom dammsugaren, hundarna som skäller och nu senast - när S sköt två skott med sin älgstudsare. Trots att han stod utomhus så hördes skotten ganska bra in, men vårt hjärta bara snusade vidare helt oberörd. Sover bra på natten gör hon också och låter sin Mami få sova. Enda molnet på vår himmel är att hon inte vill äta från det vänstra bröstet. Har ingen aning om varför. Har försökt och försökt men hon vill bara inte. För tillfället är jag tvungen att pumpa ur från vänster. Vill såå gärna att hon ska börja ta det bröstet också. Om någon har något bra tips så får ni gärna höra av er. 
 
Kroppsstatus: Börjar sakta men säkert att känna igen min kropp. Än så länge är den ju såklart inte likadan som den var innan jag blev gravid, men jag är på väg dit. Jag är medveten om att det kommer att ta tid men redan efter första veckan kan jag se att magen drar ihop sig mer och mer. Benen har blivit smalare och ansiktet har börjat se ut som det gjorde förr; jag samlade ju på mig en hel del vätska där på slutet. PUPPP-utslagen och klådan hänger tyvärr fortfarande kvar men håller tummarna för att de kommer att ge med sig snart. Mina fötter är dessvärre INTE sig lika än. Tänk om jag tillhör dem som får större fötter som inte går tillbaka till sin vanliga storlek efter graviditeten! Vore riktigt ironiskt om just jag är en av dem. Vad ska jag då göra med en billion skor som jag inte får på mig längre? Boobsen har blivit sjukt stora nu när mjölken runnit till. Tänk er sillisar gånger tio, hehe. Synd bara att de är väldigt hårda, spända och att det gör ont i dem. Snippen gör också ont, för er som undrar, haha. Att kissa är en pina, men tänk er själva att få kiss i ett sår. Himla mysigt ;P Men jag antar att allt det här är heeelt normalt.
 
Mammalivet: Älskar att vara mamma samtidigt som att allt känns lite nytt och skrämmande. Är rädd för att göra någonting fel och skulle gärna anlita en personlig barnmorska som kunde gå bredvid mig och säga att allt är normalt, hehe. Är väldigt emotionell just nu och tårarna rinner lätt när jag tittar på vår dotter och jag tänker på hur mycket jag älskar henne. 
Förhållandet med S känns starkare än någonsin. Han är det bästa stödet jag någonsin hade kunnat ha och utan honom hadr jag varit helt vilse. Wow, vilken fantastisk människa och pappa han är! 
 
Kort och gott (och en aning klyschigt att säga kanske) men att bli mamma är det mest fantastiska, häftiga och bästa som hänt mig.
 

RSS 2.0