En dag i vårat liv

Fick frågan om jag kunde göra ett inlägg om hur en dag ser ut för mig och Juni, och er önskan är min lag ;) Så här såg våran dag i söndags ut:
 
 
Kl. 23.35 (fortfarande lördag) : Lillan somnar för natten efter att ha somnat vid bröstet.
 
23.40 Okej...gör ett nytt försök då hon vaknar när jag försökt lägga ner henne. Tar upp henne och hon somnar på nytt i famnen. Denna gång lyckas jag lägga ner henne utan att hon vaknar.
 
00.55 Mamman lägger sig för natten. God natt!
 
07.31 Vaknar med ett ryck. Shit pommes! Juni gav mig sovmorgon. Annars brukar hon oftast vakna vid 3-4 tiden och vilja äta. Ammar liggande i sängen på vänster sida. Byter blöja i sovrummet. 
 
 
08.00 Lägger mig på nytt i sängen och matar från höger sida. Ligger sedan kvar i sängen och myser med en vaken lilltjej. Jag hinner också kolla och uppdatera sociala medier (instagram).
 
  
08.51 Stiger upp. Byter blöja igen och byter även lillans body som blivit nerspydd. Ger lillan hennes medicin mot torsk och hennes D-vitamindroppar.
 
09.30 Äter frukost medan Juni sitter i sin babysitter.
 
  
09.39 Bebis blir missnöjd. Tar upp henne ur sittern och ger henne bröstet trots att hon egentligen är mest trött. Hon suger en liten stund, lugnar ned sig och somnar. Att somna i famnen är ju bättre än i babysittern tycker Juni.
 
  
09.51 Lägger tillbaka den sovande flickan i sittern och kan äta klart min frukost. Börjar sedan sminka mig och göra mig klar för att jag och tjejerna planerat att äta lunch på stadsfesten.
 
10.51 Lillgumman vaknar och blir missnöjd. Denna gång matar jag en lite hungrigare tjej. Byter blöja en sista gång innan vi ska åka. 
 
11.44 Packar in en grinig, övertrött bebis, vagn och tillbehör i bilen och börjar köra in mot stan.
 
12.00-ish Parkerar i stan och packar ur vagnen och lägger ner en numera sovande gumma. Möter upp med tjejerna. 
 
  
13.00 Nu har vi köpt mat och vi slår oss ner på en bänk för att äta. Juni sover fortfarande sött i vagnen.
 
  
13.30 Går en tur med tjejerna i några butiker i stan. Gör ett fynd inne på Åhlens. En pläd jag kikat på tidigare men inte köpt då jag tyckte att priset var för högt, är nu på sommar-rea.
 
14.00 Bestämmer mig för att börja åka hemåt medans Juni fortfarande är nöjd och sovande. Skjutsar hem Malin.
 
14.20 Kommer hem och ser att S också kommit hem från fisketrippen han varit på i helgen. Lillan vaknar när jag tar upp henne ur babyskyddet och eftersom hennes pappa inte sett henne på några dagar så vill han såklart ha henne i famnen tills hon vill ha mat.
 
  
14.46 Juni blir hungrig och vill äta.
 
14.47-15.29 Matar, byter blöja, byter nerspydd body, penslar henne i munnen med torsk-medicinen.
 
15.30 Gumman är trött och hennes pappa likaså efter sin fisketripp, så de får lägga sig och mysa och sova tillsammans i soffan. Under tiden pysslar jag med min receptbok som jag håller på att göra.
 
17.00 Juni vaknar och vi sätter henne i sittern medans jag dricker lite te. S äter thaiwok till middag som jag köpt åt honom på stadsfesten.
 
17.55 Hon börjar ropa efter mat. Ammar henne.
 
18.13 Färdigammad. Byter blöja. Hon får på nytt lägga sig och mysa på sin pappas bröst i soffan medans jag hinner ta en dusch och pyssla på i köket.
 
19.35 Jag äter en sen middag. Var inte så hungrig eftersom jag åt mycket till lunch.
 
20.18 Lillgumman vaknar upp och vill äta eller kanske mest bara ha närhet. Ger henne mat men hon äter bara en kort stund och somnar nästintill om. Går och byter hennes blöja. Byter body som hon pjukat ner. Hon får ta på sig den tidigare bodyn, som nu torkat, eftersom att det mesta i klädväg är i tvätten. Känner efter men tycker inte att den luktar spya.
 
20.47 Ger henne sin medicin mot torsk.
 
 
20.57 Dags för familjemys och för att se senaste Johan Falk-filmen Tyst diplomati, eller iallafall för att försöka göra oss klara för att se den. Söver lillan i min famn medan S gör iordning snacks.
 
  
21.30 Börjar se filmen.Lägger ner sovande Juni i babynestet bredvid oss i soffan.
 
21.31 En minut in i filmen så vaknar lilla till och börjar pipa. Tar upp henne i famnen och hon blir lugn och somnar.
 
21.41 Hinner se tio minuter av filmen innan hon vaknar igen och tröttskriker. Inte lätt att se film som småbarnsföräldrar. Vi får pausa filmen och försöka trösta och söva...det går sådär. Testar om hon vill sova vid bröstet, men icket. Kollar om blöjan behöver bytas, men den är torr.
 
22.09 Slår på filmen igen. Juni är lugn men fortfarande vaken i sin pappas famn.
 
22.44 Hon ligger i min famn och somnar för natten ♥
 
 
Summering av dagen:
 
Trots lite gråt och gnäll innan vi skulle åka in till stan, och på kvällen innan läggdags så måste jag säga att detta var en mycket bra och lyckad dag. Hon sov sött under hela tiden vi var på stan och var för det mesta en glad och mysig bebis när vi var hemma. 
 
Antal blöjbyten: 6
Nerspydda bodys och klädbyten: 3
Amningstillfällen: 7
Antal gånger vi var tvugna att pausa film på grund av bebis: 4
 
 

Barnsäkrat

 
Igår monterade vi upp nya barngrinden i öppningen till vardagsrummet. Vi börjar väl lite smått barnsäkra vårt hem. Juni är ju fortfarande liten men tiden går ju så snabbt så snart kryper hon omkring och då är det bra att vara förberedd. Sen har vi ju vänner som också har barn och då är det bra att kunna stänga av, samt att vi kan hålla hundarna ute från vardagsrummet. Har ju ett liten odåga till hund (Jack) som gärna vill ligga i soffan så fort ingen ser, men nu kan vi stänga honom ute från vardagsrummet när vi inte är där :)
 
Grinden var tyvärr slut i vitt så jag valde att beställa den i rent trä så att jag kan måla den vit istället. Får bli gjort någon regnig dag den här sommaren.
 
 
Har fått förfrågan om jag kan skriva om hur en dag i mitt och Junis liv ser ut, så senare idag kommer jag publicera ett inlägg om det. Kika gärna in då. Kram <3

Thaiwok och Game of thrones

 
Såhär ser min kväll ut. Thaiwok, Game of thrones och munkar från Jafaris. Hade det kunnat bli bättre? Jag fick dessvärre genomgå ett smärre kaos för att få min thaiwok idag men nu ska den banne mig ätas.
 
Ingen i Skellefteå har väl kunnat undgå att det är stadsfesten i helgen och jag kan ju, som ni förstår, inte gå eftersom jag har en liten gumma att ta hand om. Och det gör mig förstås ingenting, bara jag får äta lite festivalmat iallafall. Så idag bestämde jag mig för att dra med lillgumman själv på stan för första gången. Såg förstås till att hon var nyäten, hade nybytt blöja och var en nöjd bebis när jag åkte. Men när jag kom fram, hade parkerat bilen och packade ut vagnen så var det inte en lika glad spädis jag hade att göra med. Skrik och gråt. Tänkte först att det skulle ge med sig när jag gått en bit med vagnen men inne på H&M var jag tvungen att ge upp. När lillan skriker och inget hjälper då är det att hon är hungrig. Såg mig runt för att fundera var jag smidigast skulle kunna ge henne mat och bestämde mig för att det var enklast att bara gå tillbaka till bilen och amma där. Så, sagt och gjort, tillbaka till bilen, in med Juni i babyskyddet, packa in vagnen igen i bilen (den kan ju inte stå lämnad ute på parkeringen) och sedan kunde jag äntligen mata henne. Efter det märkte jag att det hade kommit i blöjan, så jag tänkte att har jag klarat av att amma i bilen så ska jag väl klara av att byta på henne också. Inser att jag glömt våtservetterna hemma. Suck. Fick göra ett fuskbyte och bara byta blöjan utan att torka. Nåväl. Var bebis nöjd sen? Nej. Då hade jag istället att göra med en trött liten tjej som bara inte ville inse att hon behövde sova. Funderade på att bara skita i allt och åka hem men bestämde mig för att jag banne mig ska ha min thaiwok. Så jag satte lillan i bebisskyddet. Drog ett varv med bilen några kvarter för att få henne att somna. Tillbaka till parkeringen, ut med vagn, ut med lilla, ner i vagn och sen iväg. Pust. Så nu är jag en  thaiwok, några munkar från Jafaris och en svettig erfarenhet rikare. Hurra. 

Babybjörn, samt tankar om bebisar och hundar

 
Lånade en Babybjörn av svägerskan för att testa om det är någonting vi kommer ha användning för, och vi kommer nog köpa någon slags bärsele då gumman verkar stormtrivas i den. Klart hon gör det, hon får ju både närhet och en massa pussar - och vi får händerna fria = win win. Har ni någon åsikt om vilken bäsele vi ska skaffa? Babybjörn eller någon annan sort?
 
------
 
Idag ska vi ut till stugan igen för att lämna av Jack som ska få vara där i helgen. S ska bort på fisketripp med grabbarna och det blir för jobbigt för mig att ha hand om både två hundar och gumman, så därför ska Jack tas om hand av hundvakter och Iso får vara hemma med mig och Juni. Skönt. Ska jag vara ärlig så måste jag säga att jag tycker att det är otroligt jobbigt just nu att ha två hundar. Det är sånt där jag aldrig tänkte skulle bli ett problem innan vi skaffade barn, för då hade vi ju tid för dem. Nu blir hundarna rastlösa för att vi inte riktigt har samma tid att aktivera dem och det innebär att Jack ständigt pockar på min uppmärksamhet genom att stjäla saker och springa iväg med det så att jag måste jaga efter honom och ta tillbaka det han tagit så att han inte biter sönder det. Att måste avbryta amningsstunder och blöjbyten för att rädda vad-än-Jack-har-dragit-iväg-med är inte någon lek jag tycker är vidare värst rolig. Dessutom är jag inte så pigg längre på att kela med hundarna när jag har en bebis att ta hand om. När jag lagt ner lillan eller att någon annan håller i henne en stund så vill jag inte ha en hund i famnen istället. Då vill jag ju ha tid för att bara vara själv eller få tid att göra saker som måste bli gjorda. Allt det här gör mig irriterad men jag har också ständigt dåligt samvete för jag vet ju att det inte hundarnas fel att jag inte har tid med dem. Jag tycker sällan man hör andra som pratar om att det är jobbigt att ha hundar och bebisar samtidigt. Kanske är jag den enda som tycker det? Men jag vill iallafall berätta om det så att ni som är i skaffa-hund - och bebistankar iallafall vet om att det kanske inte är det lättaste alla gånger. 
 

Midsommarstassen

Midsommarstassen Baby / Byxdress - H&M / Sandaler - ärvda /
 
Hur fin är hon inte i sin midsommarstass? Hehe, sandalerna satt inte kvar särskilt länge då de bara sparkades av, men det blev ju fint på bild iallafall :) Prick åtta veckor är hon när dessa bilder är tagna på midsommarafton. Så nöjd att jag äntligen fick till en bra bild på henne när hon ler. Lilla gumman, det sötaste och finaste jag har i mitt liv. 
 
Idag ska vi åka ut till svärföräldrarnas stuga för första gången denna sommar. Ser fram emot det trots att vi inte kommer kunna sova över där denna gång. Hundarna ryms tyvärr inte med i bilen då vi kommer måsta ha med oss andra saker dit så de måste de stanna hemma :( Sedan är det ju lite meckigt också med alla saker man måste ha med när man ska åka någonstans med en baby. Känner mig som en packåsna varenda gång jag ska lämna huset med alla babyskydd, blöjor, våtservetter, ombyten osv som man måste ha med sig. Ska man dessutom sova borta är det ju ännu mer grejer som måste tas med. Men någon gång senare i sommar ska vi åka till stugan och sova någon natt eller några nätter när vi kommer kunna ta med hundarna. 

Midsommar

 
Hej på er! Hoppas ni haft en riktigt fin midsommar! Det har denna Mami och dotter haft. Såhär såg vi ut igår. Det blev byxor för min del och gumman fick ha på sig sin nya söta byxdress. Ni ska få se fler bilder på det senare. Jag tog sååå fina bilder på henne i den! ♥ Igår firade vi hemma hos bästis med gäng sköna människor och MASSOR av god mat. Solen tittade faktiskt fram så vi kunde sitta och äta ute på altanen. Tror att det var sommarens varmaste dag hittills, fast då var det ändå inte särskilt varmt när solen gick i moln. Men nu tror jag att trenden med dåligt sommarväder håller på att vända :) 
 
Idag har vi haft besök av min mamma och mina mostrar som ville komma och hälsa på Juni. De hade med sig en massa rester av deras midsommarmat som vi ätit och så har jag tagit en del fina bilder på dem tillsammans med Juni så att jag har en massa fint att stoppa i fotoalbumet som jag planerar att göra. Får skicka in bilder för framkallning snart. Det blir ju en hel del fotografering nu när man har en liten en, förstår ni :)
 
Nu måste jag gå och väcka lillgumman och hoppas på att hon vill äta snart. Brösten håller på att sprängas, hehe ;P

Mini outfit midsommar

1. Kappahl (Newbie) 2. Lindex 3. H&M
 
Vilka kläder tycker ni att lillan ska ha imorgon när det vankas midsommarfirande? Inte lätt när det finns så mycket sött att välja på. Kanske tar jag med alla och byter under kvällens gång då det säkert kommer komma bebisspya på minst ett av plaggen , hehe.
 
Vad jag själv kommer ha på mig har jag faktiskt ingen aning om. Jag vet inte om jag äger någon klänning som blir snygg på denna mammakropp och som samtidigt är smidig att amma i. Hmmm..kanske blir det inte roligare än att jag måste ta byxor. Kommer säkert ändå vara kallt så som vädret ser ut just nu. I vilket fall tror jag midsommar blir riktigt rolig. Ser fram emot att äta en massa god mat och umgås med sköna människor :)
 
 

God morgon!

 
God morgon! Hoppas ni sovit gott. Den här bilden kanske ni redan sett om ni följer mig på instagram (@lenakronvald), men är inte de här små pingvinfötterna något av det sötaste ni sett??!!
 
Vid lunchtid idag ska jag och gumman packa oss in i bilen och bege oss för att möta upp med de andra mammorna från mammagruppen. Ser fram emot att träffa dem och alla söta bebisar igen. Idag ska jag verkligen försöka komma ihåg att ta bilder på dem! Senare i eftermiddag blir det att börja planera för vad jag ska ha på mig imorgon på midsommar. Det är lite knepigt när man ammar med att välja vad man ska ha på sig. Väljer man en klänning så måste den ju vara på ett sätt så att den går att vika ner, för är den inte det så måste man ju liksom dra upp allt och liksom sitta där i trosor typ. Byxor på midsommar känns inte heller vidare värst kul, men samtidigt är det ju inte så somrigt väder heller. Well, det blir dagens senare problem för nu måste vi börja fixa oss iordning om vi ska hinna åka vid lunch, hehe ;P. 

Apoteksgruppen

 
I babyboxen som jag hämtade ut från Apoteksgruppen så fick jag med några rabattkuponger som endast gäller i deras apotek. Eftersom vi inte har något sådant apotek i Skellefteå eller i närheten tänkte jag höra om det är någon av er bloggläsare som skulle vilja ha dem? Annars kommer de ju inte komma till någon användning, menar jag. Hade jag använt dem så hade jag nog köpt någon av dessa babyvårdsprodukter från Elw. De är så söta :)
 
 
 
Om du skulle vilja ha dem så skicka ditt namn och din adress till: lena_kronvald@hotmail.com så postar jag rabatterna till dig :)

Amningshörnan

Amningshörna / Fåtölj - Mio / Kuddar - H&M och Ö&B / Sidobord - Rusta / Matta - Rusta / Korg - Ellos / Tavla - Gjort själv av vykort med Vogue-motiv /
 
Välkommen alla ammande kvinnor till min amningshörna! Alla flaskmatande pappor är självklart också välkomna, men jag tror nog att det mest är kvinnor som kommer använda denna fåtölj :)
 
Tyckte att det var mysigt och praktiskt att inreda ett litet hörn på övervåningen där man kan sitta ifred en stund och ge sin bebis mat. Vi hämtade fåtöljen från Mio igår och den är så snygg och skön. Perfekt amningsfåtölj helt enkelt;) Det fattad bara någon sorts lampa så att man kan sitta där och läsa.
 
Nu måste jag skynda mig och göra mig iordning för att åka och grilla hos svägerskan och familj. Puss!

Grattis till mig!

 
I lördags fyllde jag år vilket har firats mest med en massa Juni-mys hela helgen, men igår firades det med tårta också. S har jobbat hela veckan och även helgen men igår var det sista passet så nu blir han ledig med oss i nio hela veckor! Wiiieee! Det är så kul att vi får vara lediga tillsammans med lillgumman hela sommaren.
 
Jag har unnat mig lite och beställt några födelsedagspresenter åt mig själv och vad det är kommer ni få se så fort jag får dem. Nu måste jag verkligen passa på att göra någon nytta medans lillan fortfarande sover. När hon är vaken blir det tyvärr inte så mycket gjort. Ibland önskar jag att jag hade fyra armar :)

Efterkontroll

 
Senaste bilderna i mobilen: 1. På lasarettet för efterkontroll 2. Lillan i vagnen 3. Mot plan 6 och barnmorskemottagningen 4. En kär gammal vän...hehe ;)
 
Idag var jag på efterkontroll hos barnmorskan. Jag var ju på förlossningsavdelningen för en vecka sedan för att jag själv hörde av mig dit men nu var det tid för efterkontrollen som alla får göra efter sin förlossning. Den här gången var det besök på barnmorskemottagningen och hos barnmorskan som jag gått till under hela graviditeten. Blev samtal kring hur jag upplevde förlossningen och tiden efteråt, kontroller av min vikt, blodtryck och blodvärde och sedan ett sån där rolig kontroll i gynstolen. Men allt gick bra. Blodtryck och järnvärdena var perfekta. Vikten ligger på 58 kilo så jag har några kilon kvar till vad min vikt var innan jag blev gravid, men jag tror att de kommer försvinna fort nu när jag ska börja springa igen. Tänk ändå att jag vägde någonstans runt 75-76 kilo som mest...ojoj, vad jag var stor och tung där på slutet, men det var ju mest vätska. 
 
Lillan sov så snällt i vagnen under hela kontrollen och även efteråt när vi var på Ica för att handla inför helgen. De senaste dagarna har hon varit en så nöjd och harmonisk bebis och idag fyllde min lilla skatt 7 veckor! Imorgon fyller denna Mami år så imorgon ska jag försöka mig på att baka lite tårta och se till att det inte är allt för stökigt hemma när det senare i helgen ska komma gäster på fika. 
 
Godnatt! Imorgon när jag öppnar mina blå är jag 26 år.

Padwico 850 Babyvakt recension

 
Köpte nyligen en babyvakt och nu när jag hunnit använda den ett tag så tänkte jag bjuda på en liten recension :)
 
Valde en Padwico 850 då den ska ge ifrån sig lite strålning och vara en av de babyvakterna med längst räckvidd
 
Ljudet: Den är så känslig att man hör om hon rör på sig, knorrar lite i sömnen eller tillochmed om hon lägger av en liten prutt, hehe. Det som händer då hon ger ifrån sig någon ljud är att den lyser upp med röda prickar beroende på hur högt ljudet är. En prick om det bara är att hon tillexempel rör sig i sömnen och fyra prickar om hon skriker. Därför går det även att stänga av ljudet på den och bara ha den i närheten så att man ser om den lyser. På bilderna syns ljuset ganska otydligt med det syns mycket tydligare i verkligheten. Det går även att ställa in så att den vibrerar om man vill ha den i fickan. 
 
Finesser: På babyenheten finns det så att man kan ha igång en nattlampa (om man vill) och det sitter en temperaturgivare på baksidan som skickar information till föräldrarna hur varmt bebisen har det. Jättebra om du har barnet i vagnen ute för att kunna se att det inte är för varmt eller för kallt. På föräldraenheten har du en talk back funktion som gör att du kan prata och trösta barnet innan du hunnit fram till det. Räckvidden är upp till 500 meter i öppna utrymmen och den varnar när enheterna inte känner av varandra. Jag och min sambo har testat den utanför vårt hus för att se var gränserna för mottagningen går och vi tycker att den räcker alldeles tillräckligt långt. Vi kommer ju ändå inte gå iväg så långa sträckor ifrån Juni. Enheterna varnar också om batteritiden börjar ta slut. Batterierna är uppladdningsbara och det följer med laddningsställ till dem.
 
Utseendet: Tycker att designen på dessa babyvakter är jättesnygga och de ser lite ut som smartphones. Den är lite mindre och mycket lättare än en iPhone 4. Har läst andra recensioner att folk blivit lite besvikna på att de inte var helt platta på baksidan då det sticker ut en "knöl" på baksidan där batteriet sitter (se nedersta bilden). Detta tycker jag personligen inte är störande då det gör att enheterna står stadigt upprätt på en plan yta så att man kan se dem tydligt. Jag tycker heller inte att batteriet gör dem så tjocka att de inte skulle kunna gå att ha dem i en ficka. Smart också att de är märkta med 'Parent' och 'Baby' så att man inte blandar ihop dem.
 
Betyg och utlåtande: Denna babyvakt får 5/5 i betyg av mig. Den har verkligen förenklat mitt liv med hundarna. Nu kan jag passa på att gå ut med hundarna en liten sväng så att de kan kissa medans lillan sover inne och ändå känna mig trygg. Bara att ta med mig babyvakten så hör jag om hon vaknar och kan gå tillbaka in. Kommer också vara bra när man har henne sovande uppe på övervåningen så kan vi höra henne tydligare om vi är nere eller när vi har henne sovande ute i vagnen. Det enda negativa jag har att säga är att ljuset på enheten syns lite dåligt när man är ute i dagsljus, men då kan man ju ha vibrationerna på eller att man ställer upp ljudet istället. Inomhus syns ljuset hur tydligt som helst.

En liten rosa björn

 
Juni, snart 7 veckor, i sin rosa björn outfit från H&M. Hon är så söt i den. Nu märker jag att hon blivit mycket mer "vaken" när hon är vaken. Man kan ha ögonkontakt med henne mycket längre stunder och man märker att hon följer med mycket mer med ögonen. Hon ler ibland (dock mest åt sin pappa vilket gör mami lite ledsen och avundsjuk) och i förrgår skrattade hon i sömnen ♥
 
---
 
Börjar känna mig så otroligt oinspirerad och less på att det aldrig verkar bli något bra sommarväder. Nästan så att jag blir lite deprimerad. Kul iallafall att det nu är bestämt vad vi ska göra/vara på midsommar nästa helg. Det blir middag och häng på min bästa vän Malin och hennes fästman Johans nya altan. Så kul, känner mig riktigt taggad för det :) Känner mig också glad över att S jobbar sin sista vecka denna vecka innan han har semester och blir ledig i hela nio (!) veckor :D Blir många veckor fyllda med familjemys och förhoppningsvis med lite mer sol.
 
Nu ska jag gå och hinna göra någon nytta i hemmet medans lillan sover i vagnen. Ni får kika in här senare för då kommer en recension upp på en babypryl jag nyss skaffat. Puss.
 

It's a letter!

 
Älskar att få brev med posten! Såna som inte innehåller räkningar alltså. Igår fick jag ett brev från syster innehållande ett Juni-armband som jag beställt av henne. Vet att hon gjorde ett sådant armband till sig själv för att kunna komma ihåg vilken sida hon ammat på senast. Man byter bara handled som armbandet sitter på när man är klar. Smart. Det är bra för mig som har en släng av amningshjärna och har svårt att hålla reda på sådant, hehe.
 

Måndag - BVC

 
Så inleds min sista vecka som 25-åring med ett besök med lillgumman på BVC. Vi skulle egentligen dit först på torsdag men det blev framflyttat då sköterskan inte kunde träffa oss då. Trodde att lillan skulle väga över 4 kilo denna gång men hon bajsade precis när jag tagit av henne blöjan och skulle lägga henne på vågen (hehe) så vågen stannade på 3980 gram. Endast 20 gram ifrån the big 4000. Attans ;). Men hon har gått upp bra sedan förra veckan och sköterskan tyckte att allt såg bra ut, så tummen upp ändå. Nästa besök blir först i slutet av juli och då ska Juni få sin tremånadersspruta. Hjälp! Är hon redan så gammal då??!!
 
BVC-sköterskan frågade mig om Juni börjat "prata" med mig. Eeh, prata? Njaaeee?..var min reaktion.
- Det är ungefär runt den här tiden som de börjar med det, förklarade sköterskan. Om mamma pratar med dig när du ligger i famnen ska hon få se att du pratar tillbaka, säger hon vänd till Juni. Åh nej tänker jag för mig själv. Nu känns det som att jag snackar för lite med henne så att hon kommer bli sen med talet? Hur ska det gå för henne i livet med två introverta föräldrar. Lägg till att de är ett par tystlåtna norrlänningar på det. Stackars barn. Hon kommer att bli en mute ;). Dock en glad mute, eftersom hon faktiskt har börjat le lite smått ibland :) 
 
Annat som togs upp med sköterskan var det här med att hon på senaste tiden varit skrikig och otröstlig i perioder vissa kvällar. Fick tipset att tänka på om det kan vara någonting jag äter som kan ge henne gaser i magen och magknip. Choklad ska tydligen vara en bov för spädbarnsmagar. Ooops. Äter ju choklad mer eller mindre varje dag. Kanske är det inte bara för att jag ska lyckas bli av med mammamagen som jag behöver trappa ner på chokladen?

Mamma ♥ Juni = sant

 
God morgon! Passar på att titta in här och säga 'Hej' nu när Juni ligger och snarkar med sin pappa fortfarande. Idag ska jag försöka mig på att baka lite och mysa med sambo och dotter inomhus. Ingen sol ute idag heller :( När har den tänkt titta fram egentligen?
 
Nu ska jag gå och väcka de där sjusovarna med en massa pussar. Ha en fin söndag!

Varma bebisplagg

 
Regn och grått, kallt väder idag igen. Suck. Men det som är positivt med att det är en kall sommar är att lillgumman får möjlighet att ha på sig de varma kläderna som hon har fått. Settet till vänster har hon fått från Malin och är från H&M. Det är nog bland det cutigaste barnplagg jag sett. Älskar små kläder med öron på. Koftan till höger har jag köpt från La Redoute och finns även i andra färger. Den får dock vänta lite grann i garderoben då den är lite stor än, men den känns rejäl och varm. Kan rekommendera den om ni letar efter en fin kofta till er bebis! :)
 
Vad lördagen bjuder på är fortfarande oklart. Skulle egentligen umgås med tjejerna ikväll men sjukdom verkar ställa till det. Ska iallafall trotsa regnet och bege mig ut på en promenad med barnvagnen på en stund. Haha, hur sjukt är det egentligen att det är röd dag idag. Hade helt missat att det är nationaldagen idag. Vi är verkligen bra på att uppmärksamma det och fira den i Sverige...not. 
 

Sweet Biscuits & Salty Crackers

 
Ett tips om ni funderar på vad ni ska äta till fredagsmyset. Dessa nya sorter från Marabou är supergoda. Ny favvisarna. Och ni ska lita på mig vad gäller choklad, för jag är nämligen expert på det ämnet ;) 
 
Vad ska ni hitta på denna fredagkväll? Själv blir det nog att ta det lugnt och chilla i soffan. Juni tog rekord igår kväll med att vara grinig så förhoppningsvis blir det inte en sådan kväll ikväll igen. Tror att lillgumman hade ont i magen. Skrek nästan konstant i flera timmar. Det enda som hjälpte var att ge henne bröstet eller sitta och gunga med henne på pilatesbollen. 
 
Nu ska jag ta upp gumman som sovit en stund i vagnen och börja fixa middag. Trevlig helg! 

Senaste från mobilen

 
Senaste bilderna i mobilen: 1. Snapchatbild på gumman från tisdagens kvällspromenad 2. Besök på förlossningen 3. Stork med Skellefteå AIK-halsduk (bara i Skellefteå, hehe) 4. Amningsselfie
 
Idag var jag tillbaka på förlossningen för att låta dem ta en titt på mig. Okej, nu blir jag personlig igen men skit samma. Jag sa ju att jag skulle vara mer personlig nu när jag börjat blogga på nytt. Jag har iallafall lite problem med sveda där jag fick en bristning under förlossningen. Bristningen jag fick var sååå liten att det till och med känns lite löjligt att ens kalla det ett problem men i vilket fall som så har jag nu iallafall fått en liten, liiiten, mega-superliten hudflik som liksom inte viljat läka ihop som den ska och som dessutom svider fortfarande. Ändå har det gått nästan sex veckor efter förlossningen. Kände därför att det var lika bra att ta tag i problemet och be en barnmorska titta på det. Nu har de penslat den lilla (vill bara förtydliga än en gång hur liten den är) fliken med lapis så att den ska försvinna och även fått veta att allt läkt ihop fint på insidan. Skönt.
 
Annars så har gumman varit lite tjurig sedan igår. Vet inte om det kan vara så att hon kan ha haft lite magknip eller om hon bara har en sådan period just nu. S har ledigvecka så det känns skönt att han är här så att vi kan turas om att ta henne när hon är kinkig. Han jobbar bara en vecka till och sedan är han ledig hela sommaren. Känns lyxigt att vi kommer få så mycket tid tillsammans och att han får så mycket tid med henne nu när hon är liten.
 

Kvällspromenad

 
Ikväll var jag, Juni, Hanna och Emma ute på en promenad runt Skellefteåälven. Skönt med motion och kul med snack och häng även fast vädret är kasst, kallt och blåsigt. Juni hade kvällen till ära på sig denna söta outfit som hon fått från Emma. Sååå söt med öronmössan och så kär Mami är i sin lilla flicka. Man vill ju bara pussa på henne hela tiden. 
 
Tyckte att det var duktigt av mig att komma ihåg att ta med mig kameran och faktiskt ta bilder med den ikväll. Måste börja fotografera mer.

Extrakontroll på BVC

 
Var på en extrakontroll på BVC igår för att titta på lillgummans navel som inte riktigt viljat sluta vätska. Nu såg den bättre ut så snart är den nog helt läkt. Tog också upp frågan om hennes torsk i munnen som inte heller gett med sig. Som tur är så har torsken inte påverkat henne så att hon inte viljat äta, men jag tycker ändå att hon ofta räckt ut tungan så jag tror att det är beläggningen i munnen som irriterar. Fick utskrivet Mycostatin som är ett svampdödande medel som man ska ge henne fyra gånger om dagen. Det tycker gumman inte om då hon alltid blir ledsen när vi ger henne det. Smakar antagligen inget vidare, men nu hoppas jag att torsken ska börja försvinna. 
 
Hon hade lagt på sig mer än 200 gram sedan förra veckan så nu väger hon 3840 gram. Fortsätter det såhär så väger hon nog fyra kilo nästa vecka! Nu börjar hon bli rund och go. Ännu mer att älska helt enkelt ♥
 
 
Ikväll ska jag, Emma och Hanna på en prommis med vagnen. Ser fram emot det för nu börjar det vara för länge sedan vi sågs och jag längtar efter lite prat och skratt :) Gäller att passa på nu när det för en gångs skull är en dag då det inte regnar. Bättre sommarväder önskas, tack.

RSS 2.0