Vitaminer

 
Fick svar på mitt järnvärde idag. Låg på 5 vilket var lågt. Det säger mig egentligen ingenting och jag hade inte möjlighet att fråga barnmorskan heller då hon talade in det på mitt mobilsvar. Någon som vet vad man ska ligga på?  
 
Iallafall ville hon att jag skulle äta Niferex varje dag så skulle vi göra en ny koll nästa gång jag skulle dit. Förhoppningsvis har det blivit bättre då, och så kanske jag slutar känna mig så trött hela tiden. Hade också missförstått det där med att äta Folsyra har jag förstått nu efter att ha googlat lite på egen hand. Åt dem tidigare för att förhindra ryggmärgsbråck hos barnet men har knappt ätit dem efter vecka 12. Men tydligen ska man fortsätta äta det under hela graviditeten och även när man ammar för att de på något sätt ska förhindra att man får blodbrist. Såååå, bara att börja med dem igen då. 
 
För övrigt känns det som att min rygg har GÅTT AV. Vad hände? Jag som mådde så himla bra i min graviditet och nu känns det som att jag knappt kan gå :( Buhu. Tur att det snart är helg så att jag, om jag har tur, kan vila bort denna smärta. 

Kommentarer
Postat av: Banana

Du kan ju inte ha 5! 105 kanske?! Kring 120 hade jag och det var ok. Drick blutsaft, ät räkor och kikärtor (eller vanliga ärtor) ska du se att det går upp. Järntabletter kan man få ont i magen av, så ju mer man slipper dem desto bättre. Jag åt multivitaminer hela graviditeten, de innehåller 100 % av rekommenderat dagligt intag av folsyra (iaf de jag åt)

Svar: Hon sa 5 (lyssnade flera ggr på meddelandet) men hon kan ju ha sagt fel eller menat något annat. Ibland känns det som att sjukhusmänniskorna tror att man ska förstå allt de säger. Har iaf börjat äta järntabletter så det blir nog bättre snart!
Lena Kronvald

2015-02-19 @ 22:35:04
Postat av: Anonym

Precis, 5 lät inte ens rimligt! Då måste du vara helt blodfattig 😉. Mitt värde låg på 111 sist och 113 vid det senaste besöket. Ska ändå fortsätta med niferex (har dessutom börjat ta dom varje dag ist för varannan).
Samma med smärtan, har inte känt av något alls de 27 första veckorna, men så i slutet av v.28 så kom det som ett brev på posten. Foglossningar och svårt att ta sig fram utan att se skadad ut!
Hoppas krämporna ger med sig.
Mvh/ v.29

Svar: Ja nu börjar alla krämpor komma antar jag :/ bara att härda ut de sista 10 veckorna, hihi :)
Lena Kronvald

2015-02-20 @ 05:54:07
Postat av: Sandra

Blutsaft är det effektivaste jag vet för att höja järnvärdet! 105 är jättelågt så det är verkligen inte konstigt att du är trött. Hoppas du blir piggare snart och får vila kroppen i helgen. Kram!

Svar: Har faktiskt köpt blutsaft nu också. Ska blanda lite mellan det och Niferex så ser jag om magen håller. Ja, jag hoppas också att jag känner mig piggare snart :) kram <3
Lena Kronvald

2015-02-20 @ 13:16:29
Postat av: Hannis

Jag har hört att de där pillrena gör att man blir hård i magen,att blutsaft ska va mkt bättre :)

Svar: Jo barnmorskan sa att man kunde bli hård i magen men om man dricker mycket vatten och fiberrik mat så ska det funka bättre :) så jag hoppas på det! :)
Lena Kronvald

2015-02-21 @ 13:09:07
Postat av: Anonym

Dricker man bara mycket vatten och rör sig så är det inga problem med niferex (bli hård i magen) 😊👍

Svar: Vad bra! Jag hoppas min mage ska klara det :)
Lena Kronvald

2015-02-21 @ 13:10:19
Postat av: G

Ring upp bm idag och fråga så du slipper fundera. Blodpudding och gröna grönsaker är oxå bra. Tex. Broccoli och harico vertes.

Svar: Tack för tipsen! :) blodpudding tycker jag tyvärr är vidrigt men gröna grönsaker gillar jag! Kör på det och järntabletter och hoppas på att inte bli allt för hård i magen :)
Lena Kronvald

2015-02-23 @ 08:03:34
Postat av: G

Jag åt aco gravid. Dom innehåller ju massa bra.

Svar: Okej :) ska kolla upp det! Tack :)
Lena Kronvald

2015-02-23 @ 08:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0