En unge i minuten

Värkar, dessa förvärkar. Vaknade i morse av att jag hade ont i magen och ryggen. Väcker S och ber honom hålla om mig då jag tänker att värme och beröring ska lindra det onda. Ligger vaken tills hans väckarklocka ringer någon gång vid kvart i fem och han ska iväg och jobba. Innan han åkte så fick han värma en vetekudde åt mig som jag kunde lägga i ryggslutet istället. Tillslut lyckades jag somna om och sova någon timme till. Usch för dessa förvärkar. Kan man inte få slippa dem och bara få ont när det verkligen är på riktigt istället?


Igår plöjde jag igenom några avsnitt av En unge i minuten. Finns på tv4 play för er som vill kolla. När S kom hem från jobbet så hade jag tänkt tvinga honom att se iallafall ett avsnitt, bara i utbildningssyfte. Var beredd på att han skulle hata det (och mig för att jag tvingade honom att se det) men det slutade med att vi faktiskt såg tre hela avsnitt och han verkade på riktigt tycka att det var ganska intressant (världens bästa kille!). Har ni sett programmet och vad tyckte ni?

 

Jag tycker att det är rätt lärorikt för oss newbies som inte riktigt vet hur allt vid en förlossning går till eller vad vi har att vänta oss. Tyckte att det är bra att de visat lite olika typer av smärtlindring som de i programmet tagit. Allt från sterila kvaddlar, lustgas, morfin, epiduralen till att inte ta något smärtstillande alls (rena vansinnet). Funderar hur jag kommer att bete mig vid en förlossning. Kommer jag vara den där som skriker "jag vill inte" och "jag har ångrat mig, jag vill inte ha barn" eller kommer jag vara den som är helt tyst och i princip bara piper fram ett litet "aj" då och då (de visar båda fallen i serien). Jag hoppas iallafall att jag inte kommer vara allt för taskig mot S, eller mentalt bli en treåring och säga "jag tänker inte föda barn, jag vill åka hem nu" eller något annat töntigt, haha. Jag känner mig faktiskt inte så rädd för förlossningen utan mer lite nervös. Det jag inte vill ska hända är att bli sövd om det blir ett urakut snitt så att jag ska vakna upp och inte förstå vad som har hänt eller att jag ska vara groggy. Vill vara helt klar i huvudet när jag träffar vårt barn för första gången.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur kan du skriva att det är "rent vansinne" att föda utan något smärtstillande ?! tycker att det är fel av dig.

Svar: Ja hur kan jag skriva det?! Skrev det lite med glimten i ögat kanske :) Som förstagångsföderska känns det för mig lite främmande att tänka på hur man skulle vilja föda utan något smärtstillande. När vi ändå har dessa valmöjligheter känns det inte så lockande att uthärda det t.ex för att man ska känna sig "extra duktig" vilket det verkar finnas de som tycker att man är om man inte tar det. Men jag är av åsikten att föda barn inte är någon tävling så har man för ont så ska man självklart ta emot den smärtlindring som finns. Vill man inte ta smärtstillande, kanske har fött barn tidigare och inte reagerat bra på smärtlindringen och känner att man klarar av det ändå utan så kan jag absolut förstå om man inte vill. Skrev det också för att jag mådde lite dåligt av att se, speciellt en kvinna, i programmet som valde att inte ta smärtstillande. Det var mest hon som skrek att hon hade ångrat sig och att hon inte ville ha barn längre. Det är också en skräck hos mig - att jag ska ha så ont att jag vill ge upp. Därför kommer jag att välja att ta emot det smärtstillande som jag har möjlighet till.
Lena Kronvald

2015-04-19 @ 19:29:45
Postat av: Anonym

Och de verkar tydligen finnas de som tycker att man är duktigare om man tar smärtstillande.Svar: Som jag precis skrev tycker jag inte att föda barn är en tävling :)
Lena Kronvald

2015-04-19 @ 21:16:44
Postat av: Hanna Karlsson

Det där programmet är jätteintressant!

Svar: Ja, det tyckte både jag och min sambo :) Mycket lärorikt faktiskt.
Lena Kronvald

2015-04-20 @ 11:37:16
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Mia Forsberg

Ja det är en supergod maträtt! Jag älskar torsk och potatis, så mums och nyttigt, och med äggsåsen blir det pricken över i:et :D

En unge i minuten har jag sett nångång men nu är det väldigt längesen. Men jag gillar att se sånadär serier där folk föder barn/man får följa dem som små, tex Unga mödrar :)

Svar: Jo..det är ju en serie från 2011 så den börjar ju ha ett par år på nacken. Såg den aldrig då på tv men som tur var så hade tv4 kvar den på Play :) Unga mödrar gillar jag också!
Ja, kände att jag fick värsta cravingen efter fisk när jag såg ditt inlägg. Blir nog middagsmat någon dag i veckan tror jag :)
Lena Kronvald

2015-04-20 @ 19:48:10
URL: http://miizing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0